emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Agenda

Nieuwsbericht

workshops cultuur

donderdag 26 april 2018
door Paulien de Vries
De groepen 1 tot en met 4 hadden deze ochtend 3 verschillende workshops met als thema "Verliefd in en op Drenthe." Aan de hand van een verhaal over de bekende schilder Taco Mesdag gingen de kinderen aan de slag. Zo werd er een workshop dans gegeven. Op verschillende muzieksoorten nodigde de docent de kinderen uit om te bewegen, dansen als een deftig persoon, het hooghouden van een "waterdruppel" op verschillende ritmes.
De tweede workshop die gevolgd werd was het maken van een schimmenspelverhaal. Achter een groot wit laken met daarachter een felle lamp speelden de kinderen een kort verhaaltje na. Ze gebruikten hun eigengemaakte poppen/dieren op een mooi potlood. Dit potlood kregen ze als cadeautje mee naar huis zodat ze er thuis verder mee kunnen spelen.
De derde workshop was schilderen. De opdracht was: teken een landschap en je mag geen wit papier meer zien...Ze kregen de kleuren rood, geel, groen, blauw en bruin.
Vooral voor de jongsten was dit best een pittige klus, maar de resultaten mogen er zijn! Ware kunstwerken hangen nu in de groepen 1 tot en met 4.
Iedereen heeft genoten van deze geslaagde cultuurochtend.