emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Algemeen nieuws

Hieronder vindt u het algemene nieuws

Lampionnetje lopen bij de bewoners van Hoeve Loevenstein!

11-11-2019
Op 11 november mochten we met beide kleutergroepen op bezoek komen bij de bewoners van hoeve Loevenstein in Donderen. Dit gebeurt inmiddels al een aantal jaren en zowel de bewoners als de kinderen genieten hier erg van.
We hebben de kinderen opgesplitst in 3 groepen zodat we allemaal tegelijk in een huiskamer op bezoek konden gaan om Sint Maarten liedjes te zingen. De bewoners hebben de mooie lampionnen uitgebreid bewonderd en de kinderen kregen zelfs nog een beker ranja en een speciale traktatie na het zingen! Ouders/grootouders die mee waren, hartelijk bedankt voor het vervoer en de begeleiding!     

Kijkavond lampionnen en IPC

11-11-2019
Op donderdag 7 november waren de deuren van de Vijverstee 's avonds geopend om te kijken naar de prachtige lampionnen van de kinderen en de IPC leerwanden van elke groep. 
Hieronder een impressie

Nieuwe spellen van oud-papiergeld

11-11-2019
Elke eerste maandag van de maand wordt het oud papier opgehaald. Van dit geld kunnen wij als school extraatjes doen, bijvoorbeeld nieuwe spellen kopen. 
Deze spellen kunnen wij toevoegen aan onze spelletjeskast: 
  • Tik tak boem
  • Triominos
  • Rummikub
  • Vos laat los!

schoolontbijt groep 4

05-11-2019
Het was lekker.
Ik wil het nog wel een keer doen.
Jam jam jam jam!
Emma en Geke.


Vanmorgen hebben wij genoten van het schoolontbijt. De kinderen mochten hun eigen broodje smeren tijdens het lopend buffet. 

De dag starten met een gezond ontbijt: waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? Beginnen met een ontbijt geeft je vijf voordelen. Dit zijn de vijf eenvoudige vuistregels om ze te onthouden.
1. ontbijten geeft je energie
2. ontbijten levert voedingsstoffen
3. ontbijten helpt je stoelgang
4. ontbijten houdt je gezond 
5. ontbijten is lekker en gezellig
Voor meer informatie: www.schoolontbijt.nl

bag2school

04-11-2019
Vanmorgen zijn de zakken van bag2school opgehaald. Groep 8 heeft goed geholpen bij het inladen.

Iedereen bedankt voor de vele zakken die zijn ingeleverd. De organisatie kan hier veel mensen blij mee maken.
We krijgen later te horen hoeveel kilo het was en hoeveel geld het heeft opgeleverd voor de school. 

Boeken gekregen van Coop Vries Koetsier

14-10-2019
Van Coop Vries Koetsier hebben wij een leuk boekenpakket gekregen.
De boeken werden snel uitgepakt en vol enthousiasme gelezen door groep 1. Bedankt Coop! 

Een leuke gezamenlijke afsluiting van de kinderboekenweek 2019

14-10-2019
Gezamenlijke afsluiting kinderboekenweek obs de Vijverstee

Op vrijdag 11 oktober jl. werd door alle leerlingen van o.b.s. de Vijverstee de kinderboekenweek afgesloten door middel van een zeer geslaagde, gezamenlijke activiteit.
De kinderen werden in groepjes verdeeld (van groep 1 t/m groep 8), ieder groepje kreeg een envelop met puzzelstukjes , dit resulteerde in de kaft van een kinderboek rondom het thema ”Reis mee!”.
Nadat het de kinderen (per groepje) gelukt was om de puzzel goed neer te leggen en op te plakken, mochten zij daadwerkelijk op zoek gaan naar dit boek in de verschillende lokalen.
Vervolgens werd het boek gezamenlijk (voor)gelezen en werden de (zoek)platen uitgebreid bekeken en besproken. Op deze manier genoten zowel de oudere als de jongere kinderen met elkaar van de prachtige boeken en daar draaide het natuurlijk ook om! Een ieder genoot van de saamhorigheid, zeker ook toen er tot slot nog met de hele school meegezongen en meegedanst werd met het lied van de Kinderboekenweek!

Zeer geslaagde en leerzame gastles van Guido over de muis!

13-10-2019
In het kader van ons IPC- thema "Beestenboel" kwam Guido,de vader van Maartje, in beide kleutergroepen langs om de kinderen in het kort iets te vertellen over muizen. Hij liet ook een diervriendelijke muizenval zien en noemde dit een "bed and breakfast" voor de muis. Guido vertelde woensdag ook dat hij in de  schoolomgeving een aantal van deze b&b's (onder andere met pindakaas erin) zou gaan plaatsen in de hoop dat er ook echt muizen in zouden gaan slapen.. En jawel hoor! Toen we donderdagochtend vol spanning buiten gingen kijken zat bij meerdere vallen ("muizenholletjes" zoals de kinderen ze noemden) het klepje dicht.. Guido heeft ons geleerd dat als het klepje dicht is er ook iets in zit.. Het was iedere keer weer spannend! We hebben meerdere (huis)spitsmuizen gezien en ook de rosse woelmuis heeft een nachtje gelogeerd in het goed verzorgde b&b van Guido. Natuurlijk lieten we deze mooie beestjes ook meteen weer vrij nadat we ze om de beurt goed bekeken hebben! Een hele interessante gastles dus waarvoor onze hartelijke dank!    

Kleuters op bezoek bij de boerderij van de familie Emmens!

13-10-2019
De kleuters werken al een paar weken aan het project “beestenboel”: ze zijn gestart met het thema “huisdieren”. De hond van juf is al op school geweest om hem gezamenlijk uit te laten en vragen te kunnen stellen , ook is de Vlaamse reus van juf Majo al in de klas geweest evenals de kittens van Maik.
De tweede focus was gericht op het thema “wilde dieren” met als prachtige startpunt het gezamenlijke schoolreisje (:met de gehele school met de bus naar Wildlands)!
Op vrijdag 4 oktober mochten de kleuters, zowel in het kader van dierendag maar ook rondom de derde focus “boerderijdieren”, een kijkje nemen op de boerderij van de familie Emmens in Donderen. Op de boerderij kregen ze uitleg over de koeien en kalfjes, wat ze eten en hoe ze verzorgd worden. Ook was er een pony waarop de kinderen een rondje mochten rijden en waren er nog twee jonge poesjes om te bewonderen.
De kinderen genoten volop van alles wat er te beleven viel op de boerderij. Ook werden ze nog getrakteerd op drinken en wat lekkers en daarna was het alweer veel te snel tijd om te vertrekken.. Mede namens alle kleuters hartelijk dank voor jullie gastvrijheid, Marloes en Geert! We komen graag nog een keer terug.

Trash!

11-10-2019
Voorstelling Trash
Groep 5 6 7 en 8 gingen met de bus naar de voorstelling Trash. De voorstelling was in Zuidlaren in de Kimme. We gingen met een hele luxe bus, je moest ook eerst je voeten vegen anders mocht je er niet in.  Toen we uiteindelijk bij de voorstelling aankwamen moesten we eerst 20 minuten wachten. De deuren gingen open en de voorstelling kon eindelijk beginnen. De voorstelling ging over drie muzikale vuilnismannen. We mochten ook op trommels slaan, dat waren emmers met 2 stokken. De vuilnismannen konden hele goeie muziek maken mat afval. Bijvoorbeeld met een container en een prullenbak en ook nog met een doos. Iedereen is geslaagd voor muzikale vuilnisman. Het was allemaal super leuk en iedereen kon het goed zien. Een dikke 10 voor de vuilnismannen. De boodschap was dat je afval nog kan hergebruiken.
Thijs en Tom
Groep 7