emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Algemeen nieuws

Hieronder vindt u het algemene nieuws

Afscheidsmusical groep 8

08-07-2019

Groep 8 obs de Vijverstee zet de tijd even stil!
 
Op woensdag 3 juli jl. zetten de leerlingen van groep 8 van obs de Vijverstee letterlijk de tijd even stil. namelijk tijdens het spelen in de afscheidsmusical “Gewoon super” en super was het zeker!!! De kinderen speelden, zongen en dansten dat het een lieve lust was, het plezier en de saamhorigheid spatte er vanaf!
Een groot compliment voor de geweldige regie van Ans, de prachtige aankleding onder leiding van Suzanne en de goede choreografie onder leiding van Hilde. Dankzij de hulp van alle betrokken ouders, leerkrachten en vrijwilligers werd dit toneelspektakel zelfs 2 keer opgevoerd in “onder de Linden”; in de ochtend speelde groep 8 voor alle leerlingen van de Vijverstee en in de avond voor de familieleden. De zaal was beide keren tot de nok toe gevuld, groot en klein genoot van alle woordgrapjes en onverwachte ontwikkelingen rondom de supermarkt “Gewoon super”.  Het leek alsof de tijd daar stil heeft gestaan of had dit toch ook iets te maken met de oude klok aan de muur? 

Feestelijke juffendag groep 1,2 en 3!

07-07-2019
Op vrijdag 5 juli vierden de groepen 1,2 en 3 gezamenlijk de "juffendag". Nadat de juffen getrakteerd waren op hele attente cadeautjes werd er gestart met de spelletjes op het plein. De kinderen waren verdeeld in 10 "gemengde" groepjes met groep 3 als groepsleiders, dit deden ze heel erg goed! Alle kinderen gingen in circuitvorm langs de 10 onderdelen. Enkele onderdelen waren: "spekjes happen", bellen blazen, flessenvoetbal, stoepkrijten, een zonneklep inkleuren, zaklopen en cake versieren. Na dit alles werd er nog getrakteerd op een ijsje en konden de kinderen nog lekker buiten spelen. Ook hebben we onder andere nog gezamenlijk verstoppertje gespeeld. Het was een zeer geslaagde en gezellige (spelletjes)ochtend, zowel voor de juffen als voor de kinderen!  

Bingo (verslag)

14-05-2019
Bingo
 
Op vrijdag 11 mei hadden we voor de eerste keer een heuse Bingo op OBS de Vijverstee. Er waren 112 deelnemers die vol goede moed streden om de mooie prijzen die door de verschillende sponsoren waren aangeboden. Met volle concentratie werden de cijfers afgewacht voor het maken van een bingo-rij en volle kaarten.
De hoofdprijs in de Superronde was een prijs twv €100,00 met daarin verschillende bonnen van ondernemers uit het dorp, maar iedereen mocht naderhand het formuliertje van deze Superronde inleveren met zijn/haar naam er op voor een verloting. Die verloting heeft inmiddels plaatsgevonden en heeft nog de volgende winnaars opgeleverd:
Prijs
Winnaar
Groep
Kindersuperprijs
Davey Huiting
7
Tractorset
Ruben Timmer
6
Paraplu & zeep
Keano Dusink
1 / 2
Maand sporten bij FitYou
Zara Hulsebos
6
Speelset
Marjolein Dijkstra (Tom/Laura)
6 en 7
Paraplu en Hoving dinerbon
Kristel Geersing
3
Josefienz kadobon & handdoek
Danique Hulsebosch
8
Kletspot & waterkaraf
Nienke Meijer (Carmen)
8
Geursteen & Roemersetje
Melanie v/d Wacht
2
Bloemen & paraplu
Annet Meijer (Carmen)
8
Saunabon de Waterlelie
Ward de Vries
7
De prijzen kunnen afgehaald worden op bij juf Gerda.
 
Alle kinderen kregen een klein prijsje met touwtje trekken en mochten aan het eind van de avond ook nog een mooi (voorlees)boek uitzoeken.
 
Wij willen de sponsoren die deze leuke avond mede mogelijk hebben gemaakt nogmaals hartelijk danken!!!
- bakkerij Haafs
- slijterij De Roemer
- kledingwinkel Maudd
- woonwinkel Maurice Styling
- bloemenboetique Cinsu
- zwembad De Leemdobben
- Pearle Opticiens Zuidlaren
- bloemist Ontluikend groen
- slager Zielstra
- schoonheidssalon Power & Beauty
- sportschool Fityou
- Josefienz damesmode Paterswolde
- Wellnessresort De Waterlelie Zevenhuizen
- Eetcafé Hoving Donderen
- theeschenkerij Het Koetshuis
- Takens mode
 

Toneelstukje Spikkeltje groep 6

13-05-2019
Vandaag deden we het toneelstuk Spikkeltje. We verdeelden het in twee groepen. Groepje 1 moest voor groep 1 optreden en groepje 2 moest voor groep 2 en 3 optreden. Toen we klaar waren kregen we een groot applaus en veel complimenten, we waren tevreden en we vonden het superleuk! 
Het toneelstukje ging over een koning en een koningin die zo graag een kindje wilden hebben, de koningin ging naar de heks en vertelde dat ze zo graag een kindje wilde hebben. De heks gaf haar een gespikkeld lijster eitje die ze moest uitbroeden in de oude lindeboom. Maar de heks zei er wel bij dat ze haar kindje niet in de herfst buiten moest laten anders zou ze als een vogeltje wegvliegen. 3 weken later kwam er zoals verwacht een klein kindje uit het eitje. Ze had 3 spikkeltjes op haar buik, ze heette eigenlijk Gloriandarina maar de meeste mensen noemde haar Spikkeltje, dat was eenvoudiger. 
Aan het eind trouwt Spikkeltje met de prins en leefden ze nog lang en gelukkig.

Van Lieke en Ben
Groep 6

Feestelijke opening

09-05-2019
Op donderdag 13 juni a.s. openen wij op feestelijke wijze de deuren van ons nieuwe schoolgebouw. Om 14.00 uur is er een spectaculaire circusvoorstelling, met optredens van alle leerlingen van de Vijverstee in samenwerking met Circus Santelli. Om 15.00 uur zal een bekende Nederlander de Vijverstee openen.

Verkeersproject kleutergroepen

08-05-2019
Vanochtend hebben alle kleuters deelgenomen aan het "Nijntje verkeersproject". Dit werd volledig georganiseerd door de VVT-leden, waarvoor onze hartelijke dank!
Allereerst gaven de 3 VVT-ouders in de klas nog een korte uitleg. Vervolgens mochten de kinderen op het grote plein om de beurt als wandelaar, fietser of automobilist ervaren hoe het gaat in het verkeer. Er was namelijk een mooi verkeersgebied getekend op het plein met stoepkrijt. De kinderen vonden het nog behoorlijk lastig om voorrang te moeten verlenen en goed op te moeten letten op de verkeersborden, zebrapaden en stoplichten.. Ze maakten het liefst zelf zoveel mogelijk snelheid! Ze hebben er duidelijk plezier in gehad. Natuurlijk hopen we dat ze er ook weer iets van opgestoken hebben zodat ook onze jongste leerlingen veilig aan het verkeer leren deel te nemen!  

Schoolvoetbaltoernooi

26-04-2019
Op woensdagmiddag 17 april is het schoolvoetbaltoernooi geweest. Er is gezellig en sportief gespeeld. Het jongensteam van groep 8 is door en ook de meiden van groep 5/6 mogen door naar de volgende ronde. Deze is op 22 mei.

10 mei Bingo avond

16-04-2019
Op vrijdagavond 10 mei organiseert de OV van de Vijverstee een Bingo avond. Voor meer info klik HIER

Schoolhandbal

28-03-2019

De jongens en de meiden van de Vijverstee waren de winnaars van het schoolhandbaltoernooi in Vries. Ze zijn door naar de volgende ronde voor het Drents kampioenschap. Deze wedstijden vinden plaats op 13 april in sporthal de Kamp.

bezoek Welkoop

28-03-2019
Op donderdag 28 maart hebben we met de kinderen van de groepen 1 en 2 een bezoek gebracht aan de Welkoop. We werken vanuit IPC in het thema "Bloemen en planten" en hebben in de klas zelf een tuincentrum ingericht. Hierin leren de kinderen om bloemen en planten te verzorgen, kopen en verkopen.
Met ons bezoek aan de Welkoop hebben we gezien hoe het in een echte winkel gaat. Pieter van de Welkoop heeft ons een rondleiding gegeven en ons verteld over zaden, mest, potgrond en tuingereedschap. Ook gingen we natuurlijk bij de dieren kijken. Aan de hand van een opdrachtkaartje mochten de kinderen in groepjes een plantje uitzoeken en zelf gaan betalen bij de kassa. Van Pieter kreeg elk kind namens de Welkoop een plantje, potje en een kleurplaat met een zakje zaadjes eraan om mee naar huis te nemen.