We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Cultuur op OBS De Vijverstee

Cultuur betekent voor De Vijverstee: kunstuitingen op allerlei gebieden, zoals: toneel, muziek, literatuur, beeldende kunst, techniek, erfgoed.
De school wil de leerlingen laten ontdekken en ervaren welke talenten ze hebben en ze uitdagen deze te ontplooien. Daarnaast ze ook bewust laten worden van een stukje geschiedenis dichtbij, door gebruik te maken van cultureel erfgoed in de buurt.
 
Jaarlijks maakt de school keuzes uit het aanbod van culturele instellingen, waaronder ICO en K&C uit Assen.
Zo maken we elk jaar, in alle groepen, gebruik van het Cultuurmenu van het ICO, waarbij er vakdocenten lessen komen verzorgen.
Naast het Cultuurmenu doet De Vijverstee ook mee aan het aanbod van Culturele Mobiliteit van K&C, waarbij de groepen 5 t/m 8 een museum of een cultureel erfgoed gaan bezoeken.
 
Sinds een paar jaar werkt de school middels de methode IPC (International Primary Curriculum) en deze methode stimuleert de kinderen om beter te leren en hun talenten te ontdekken. Dat sluit dus heel goed aan bij hetgeen de school graag met cultuur wil . Daarom gaan we de komende jaren de projecten van IPC en de cultuurlessen op elkaar laten aansluiten, zodat de kinderen nog beter de verbanden gaan zien.
 
Fenny Zandvoort is als cultuur co├Ârdinator verbonden aan De Vijverstee. Zij co├Ârdineert de aanvragen en organisatie van de activiteiten van Cultuurmenu en Culturele Mobiliteit, adviseert in aanvragen en evaluaties van cultuursubsidies, heeft  overleg met culturele instanties en cultuurnetwerken. Ook zorgt ze ervoor dat  het cultuurbeleidsplan van de school actueel blijft en schrijft ze stukjes voor de website.
 
Wij doen dit jaar weer mee aan Cultuurmenu
Het cultuurmenu bestaat uit 12 tot 15 projecten, die ontwikkeld zijn door vakdocenten en culturele instellingen op het gebied van theater, literatuur, muziek, beeldende kunst, dans, media en erfgoed.
Tijdens deze projecten komen er vakdocenten in de klas, is er speciaal lesmateriaal voor de leerkracht beschikbaar en bezoeken leerlingen een culturele instelling en/of een voorstelling.
De school kiest per jaar het thema of de discipline van de projecten voor de verschillende groepen.
Cultuuronderwijs motiveert en stimuleert kinderen meer te leren over de wereld om hen heen.
Ervaringsgericht leren is het uitdagingspunt van de onderwijsprojecten in het cultuurmenu.
Nieuwsgierig naar hoe de cultuurmenu projecten er uit zien? 
Op www.ico-kunstencentrum.nl/het-cultuurmenu kun je delen van het lesmateriaal zien.