We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 0/1

In groep 0/1 zijn we dit schooljaar gestart met 10 kinderen, het is een heel gezellig groepje (:5 jongens en 5 meisjes).
In de loop van het jaar komen daar nieuwe 4-jarigen bij. Voorafgaand aan de vierde verjaardag komen de kinderen al een aantal dagen wennen waardoor de overgang naar de basisschool vrijwel altijd soepel verloopt. Natuurlijk is het kleine groepje ook een groot voordeel voor de kinderen, op deze manier hebben ze een rustige “start”. 
 
Ik werk op maandag t/m donderdag met veel plezier in deze groep, op vrijdagochtend zijn de kinderen bij juf Els in de groep (in een gecombineerde 1/2). We hebben een fijne samenwerking vanuit de beide kleutergroepen en hebben bijvoorbeeld ook regelmatig gezamenlijke uitstapjes.  

Wij spelen zoveel mogelijk (op een creatieve wijze) in op de belevingswereld van de kinderen. We werken met IPC thema's, deze passen we vaak aan aan de seizoenen, jaarfeesten en bijzondere gelegenheden en projecten. Op deze manier zorgen we voor een gevarieerde, rijke leeromgeving waar ieder kind zich verder kan ontwikkelen in zijn/haar eigen tempo en op eigen niveau. In groep 1 staat het spelen(d leren) centraal, we hebben aandacht voor alle ontwikkelingsgebieden (motorisch/taal/rekenen etc.). Natuurlijk besteden we ook volop aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling. We vinden het van cruciaal belang dat uw kind zich veilig en vertrouwd voelt bij ons op school!
 
Johanna Weurding,
Leerkracht groep 0/1

Groepsnieuws

Nieuw IPC thema in groep 1: Kriebelbeestjes!

20-05-2020
Nieuw IPC thema in groep 1: Kriebelbeestjes!
Gelukkig mochten wij vanaf 11 mei weer naar school, al is het dan eerst nog even om en om met halve groepen..
In de eerste week hebben we de kinderen eerst weer laten wennen, ze vonden het heerlijk om weer met hun klasgenootjes te kunnen spelen en alle materialen werden weer verkend.
In de tweede week zijn we weer wat begonnen te werken aan een nieuw IPC thema; deze keer over kriebelbeestjes.
Als startpunt zijn we begonnen met een wandeling in de schoolomgeving en er was gelukkig veel te zien. De kinderen ontdekten bijvoorbeeld een meikever, muggen, rupsen en een hommel.
In de klas werken we dit thema de komende weken verder uit, zo werden er bijvoorbeeld al lieveheersbeestjes geknutseld en rupsen en vlinders gekleid.
We ontdekken met elkaar wat iedereen al weet over de kriebelbeestjes, zo hebben de kinderen al geleerd dat er een mierenkoningin is en hoe een rups een vlinder wordt.
Ook hebben we bekeken hoe de verschillende kriebeldiertjes bewegen en waar ze wonen aan de hand van een sorteerspel. 
Natuurlijk valt er nog genoeg te ontdekken over dit onderwerp. We zien nu ook dagelijks tijdens het buitenspelen dat de kinderen heel goed om zich heen kijken, er worden regelmatig rupsen en meikevers tijdelijk opgevangen in emmertjes en kruiwagens. Ook is er al een kikker gespot in de put! 

De kleuters zijn al druk bezig met het thema rondom Sinterklaas!

29-11-2019
De kleuters zijn al helemaal in de ban van de komst van de goede Sint! Er wordt volop gespeeld in de Sinthoek, de pieten hebben het maar druk met het uitdelen van alle (door hen zelf ingepakte) pakjes. De kinderen hadden zoveel plezier in het inpakken dat ze binnen 1 dag de hele zak al vol hadden met pakjes, de doosjes waren niet aan te slepen! 
Natuurlijk wordt er ook flink geknutseld en (voor) gelezen omtrent Sinterklaas. We werken in de kleutergroepen rondom het boek "Boer Boris en het paard van sinterklaas"; boer Boris is zo aardig om zijn paard uit te lenen aan de Sint maar.. het paard heeft hoogtevrees.. Gelukkig schiet  koe Clara dan te hulp!
We doen dagelijks allerlei leuke opdrachten ("lesjes") rondom dit themaboek. 
Verder gaf Juf Ank al meerdere keren geen gewone gymles maar speciale pietengymlessen.
Ook hebben de kleuters afgelopen dinsdag in groepjes pepernoten gebakken. Groep 1 kreeg hulp van Yvonne, de moeder van Marit Stoffers en juf Marijn begeleidde groep 2 tijdens het kneed- en bakproces.
Yvonne en juf Ank hebben ook nog allebei een mooie, nieuwe raamschildering bij de kleuteringang gemaakt. Kortom, de sfeer zit er al goed in op school! Wij zijn er klaar voor om de Sint met zijn pieten te ontvangen op 5 december!    


Bericht van de Sinterklaascommissie

27-11-2019
Sinterklaasbrief

schoolontbijt groep 0/1

11-11-2019
Op dinsdag 5 november hebben wij genoten van een heerlijk schoolontbijt.

De dag starten met een gezond ontbijt: waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? Beginnen met een ontbijt geeft je vijf voordelen. Dit zijn de vijf eenvoudige vuistregels om ze te onthouden.
1. ontbijten geeft je energie
2. ontbijten levert voedingsstoffen
3. ontbijten helpt je stoelgang
4. ontbijten houdt je gezond 
5. ontbijten is lekker en gezellig
Voor meer informatie: www.schoolontbijt.nl

Lampionnetje lopen bij de bewoners van Hoeve Loevenstein!

11-11-2019
Op 11 november mochten we met beide kleutergroepen op bezoek komen bij de bewoners van hoeve Loevenstein in Donderen. Dit gebeurt inmiddels al een aantal jaren en zowel de bewoners als de kinderen genieten hier erg van.
We hebben de kinderen opgesplitst in 3 groepen zodat we allemaal tegelijk in een huiskamer op bezoek konden gaan om Sint Maarten liedjes te zingen. De bewoners hebben de mooie lampionnen uitgebreid bewonderd en de kinderen kregen zelfs nog een beker ranja en een speciale traktatie na het zingen! Ouders/grootouders die mee waren, hartelijk bedankt voor het vervoer en de begeleiding!