emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Agenda

Groep 0/1

Wie zijn wij?
Wij, Marieke Gaaikema van Vloten en Johanna Weurding, zijn de leerkrachten in groep 0-1. Johanna werkt op maandag, dinsdag en woensdag. Marieke werkt (sinds de kerstvakantie) op donderdag en vrijdag.  We werken  met veel plezier in deze heterogene instroomgroep en houden elkaar goed op de hoogte. We zijn na de zomervakantie gestart met 10 kinderen. Sinds de kerstvakantie hebben we 14 kinderen, dit aantal "groeit" gedurende het schooljaar. We hebben het erg gezellig met elkaar want het is een heel lief en rustig groepje! 

Wat leren wij?
Het is prachtig om te werken met jonge kinderen vanwege o.a. hun spontaniteit, puurheid, openheid en nieuwsgierigheid. Wij spelen zoveel mogelijk creatief in op deze eigenschappen. De doelen van de methode Kleuterplein lopen hierbij als een rode draad door onze lessen heen. Deze lessen zijn zo samengesteld dat ze goed aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind. Wij spelen zoveel mogelijk in op wat er bij de kinderen speelt. Door deze aansluiting beklijft informatie beter, omdat de kinderen zich persoonlijk aangesproken voelen.
Net als in groep 1-2 wordt er met thema’s gewerkt. Deze hangen samen met de seizoenen, jaarfeesten en bijzondere gelegenheden. Ook onderwerpen die kinderen aanreiken, kunnen centraal staan.
We besteden uiteraard ook veel aandacht aan de sociaal- emotionele ontwikkeling. Als leidraad hanteren we hiervoor de methode ‘Kanjertraining’. Door de aangeboden structuur proberen we de kinderen zoveel mogelijk te ondersteunen met als doel hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen te vergroten.
Ook coöperatief spelen en leren vinden wij van groot belang.
Kleuters ontwikkelen zich via het spelend leren, daarom staat spelen hoog in het vaandel in de kleutergroepen.
De kleuterjuffen hebben een nauwe samenwerking, waardoor er een goede doorlopende lijn is opgebouwd.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, wij horen het graag van u!
Een goede samenwerking met ouders vinden wij namelijk erg belangrijk.

Juf Marieke en juf Johanna

Groepsnieuws

workshops cultuur

26-04-2018
De groepen 1 tot en met 4 hadden deze ochtend 3 verschillende workshops met als thema "Verliefd in en op Drenthe." Aan de hand van een verhaal over de bekende schilder Taco Mesdag gingen de kinderen aan de slag. Zo werd er een workshop dans gegeven. Op verschillende muzieksoorten nodigde de docent de kinderen uit om te bewegen, dansen als een deftig persoon, het hooghouden van een "waterdruppel" op verschillende ritmes.
De tweede workshop die gevolgd werd was het maken van een schimmenspelverhaal. Achter een groot wit laken met daarachter een felle lamp speelden de kinderen een kort verhaaltje na. Ze gebruikten hun eigengemaakte poppen/dieren op een mooi potlood. Dit potlood kregen ze als cadeautje mee naar huis zodat ze er thuis verder mee kunnen spelen.
De derde workshop was schilderen. De opdracht was: teken een landschap en je mag geen wit papier meer zien...Ze kregen de kleuren rood, geel, groen, blauw en bruin.
Vooral voor de jongsten was dit best een pittige klus, maar de resultaten mogen er zijn! Ware kunstwerken hangen nu in de groepen 1 tot en met 4.
Iedereen heeft genoten van deze geslaagde cultuurochtend.Bouwproject

14-03-2018
De kinderen werken enthousiast aan het project bouwen. Bij dit project hoort ook een bezoek aan de vernieuwbouw van de school. Alle groepen hebben inmiddels een rondleiding gehad. De mensen van de bouw hebben de kinderen van alles laten zien en veel uitgelegd.
 Voor een impressie zie Foto's.

Ssst..de tijger slaapt! Nationale Voorleesdagen in groep 1/2

11-02-2018
De Nationale Voorleesdagen waren van 24 januari t/m 3 februari. Dit jaar stond het prentenboek Sssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup centraal. Natuurlijk hebben wij daar op school ook extra aandacht aan besteed. We hebben een filmpje gekeken over tijgers, geknutseld over tijgers, bewogen als een tijger, door  hoepels gesprongen als een tijger etc. Iedere dag werd er ook extra veel voorgelezen, bij voorkeur uit de negen andere boeken die de Prentenboek Top Tien compleet maken.
Aan het eind van de Voorleesdagen kwamen de kinderen uit groep 5 voorlezen bij de kleuters, dit hadden ze vantevoren erg goed voorbereid en het verliep dan heel goed. De kleuters hebben er van genoten! De kinderen van groep 5 vonden het ook erg leuk om te doen, we hebben dan ook afgesproken dat groep 5 nog eens terugkomt om voor te lezen!   

We hebben nu een geweldige zandbak bij de school!

11-02-2018
Sindskort hebben we, vanwege de vernieuwbouw, een hele grote zandbak bij de school! Wat een feest voor de kinderen! We moeten nu wel extra goed stampen voordat we naar binnen gaan want er komt nu natuurlijk wel erg veel zand mee naar binnen...
Veel kinderen hebben gelukkig al extra laarzen en/of sloffen mee naar school.

Winterkleding/zomerkleding sorteren; waar letten we dan op?

10-01-2018
Het sorteren van winter/zomerkleding is deze week één van de onderdelen tijdens de werkles (naast het knutselen, kleien, de puzzels etc.). We hebben gesproken over de verschillende soorten kleding; wat draag je nu in de winter en welke kleding hoort meer bij de zomer? Waar kun je dan naar kijken? Is het materiaal dik/ dun, heeft het lange/ korte of geen mouwen etc. Op de tafel hebben we een soort papieren "scheidslijn" geplakt voor de zomer- en winterkleren. De 2 poppen die erbij liggen worden natuurlijk ook veelvuldig aangekleed als zomer- en winterbaby . Ook kunnen de kinderen geblinddoekt (of met de ogen dicht) in spelvorm voelen of ze kunnen raden welk kledingstuk ze in de handen hebben. In de huishoek hebben we nu ook winterkleding hangen voor de poppen, beren én de 2 kinderen die er spelen!
Ook hebben we, met dank aan juf Ank, diverse paren kleine, gebreide sokjes in de huishoek liggen (om per paar op het wasrekje te hangen bijvoorbeeld). Genoeg om te spelen en te ervaren dus!