emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Agenda

Groep 0/1

Wie zijn wij?Wij, Johanna Weurding en Manon Koster, zijn de leerkrachten in groep 0-1. Johanna werkt op maandag, dinsdag en woensdag. Manon werkt op donderdag en vrijdag. We werken met veel plezier in deze heterogene instroomgroep en houden elkaar goed op de hoogte. We zijn na de zomervakantie gestart met 7 kinderen. Dit aantal "groeit" gedurende het schooljaar. We hebben het erg gezellig met elkaar want het is een heel lief en rustig groepje! 


Wat leren wij?Wij spelen zoveel mogelijk creatief in op deze eigenschappen. De doelen van de methode Kleuterplein lopen hierbij als een rode draad door onze lessen heen. Deze lessen zijn zo samengesteld dat ze goed aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind. Wij spelen zoveel mogelijk in op wat er bij de kinderen speelt. Door deze aansluiting beklijft informatie beter, omdat de kinderen zich persoonlijk aangesproken voelen. 
Net als in groep 1-2 wordt er met thema’s gewerkt. Deze hangen samen met de seizoenen, jaarfeesten en bijzondere gelegenheden. Ook onderwerpen die kinderen aanreiken, kunnen centraal staan. 
We besteden uiteraard ook veel aandacht aan de sociaal- emotionele ontwikkeling. Als leidraad hanteren we hiervoor de methode ‘Kanjertraining’. Door de aangeboden structuur proberen we de kinderen zoveel mogelijk te ondersteunen met als doel hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen te vergroten.
Ook coöperatief spelen en leren vinden wij van groot belang.
Kleuters ontwikkelen zich via het spelend leren, daarom staat spelen hoog in het vaandel in de kleutergroepen.
De kleuterjuffen hebben een nauwe samenwerking, waardoor er een goede doorlopende lijn is opgebouwd.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, wij horen het graag van u!
Een goede samenwerking met ouders vinden wij namelijk erg belangrijk.

Juf Johanna en Juf Manon
Groepsnieuws

Afsluiting Kinderboekenweek

12-10-2018
Als afsluiting van de Kinderboekenweek hebben de kinderen uit de bovenbouw voorgelezen bij de jongere kinderen. De kleuters hadden zelf hun lievelingsboek gekozen. In groep 3 werden er eigen verhalen bedacht en geschreven, met hulp van groep 8. Het was erg gezellig en de kinderen konden elkaar goed helpen.

Herfstwandeling als start van het nieuwe IPC thema "speuren en verzamelen"

01-10-2018
Vanochtend hebben de beide kleutergroepen gezamenlijk een (herfst)wandeling gemaakt als startpunt vanuit ons nieuwe IPC thema "speuren en verzamelen". De kinderen kregen allemaal een papieren tasje mee om hun vondsten in te doen, hier werd volop gebruik van gemaakt want er was zoveel moois in de natuur om te zien en te bewaren! De vader van Maartje wist nog veel extra dingen te vertellen en te laten zien aan de kinderen. Natuurlijk bleef een flinke regenbui niet uit want ook dit hoort nu eenmaal bij de herfst. 
Na onze wandeling hebben we gezamenlijk alle vondsten uit de natuur bewonderd en besproken (:de zogeheten "kennisoogst"). De komende weken gaan we verder werken,spelen en leren over dit thema, zo zal de huishoek bijvoorbeeld worden omgetoverd tot het huisje van de boswachter!
     

Uitleg over het nieuwe schoolplein

01-10-2018
Op dinsdagochtend 25 september kregen alle groepen een "rondleiding" over het nieuwe schoolplein. Tom,de vader van Joost en Thijs, vertelde erg enthousiast hoe mooi het allemaal gaat worden. Hij had de tekening met het ontwerp erop bij zich en wist veel te vertellen over de aanleg van het plein, het groen en de materialen. Aan het eind van de rondleiding voor de 3 jongste groepen kregen we zelfs een mooie kruiwagen van "donkergroen", compleet met bezems en harken cadeau! Daar gaan we natuurlijk veel gebruik van maken straks!    

schoolreis naar De Drentse Koe

28-09-2018
Afgelopen woensdag gingen we met de groepen 1, 2 en 3 in de bus op schoolreis naar De Drentse Koe. Dat is een grote boerderij waar ze van alles hebben om te spelen. Er was een hele grote schuur met een speelzolder met heel veel grote legoblokken, er waren glijbanen en je kon er ook paardje rijden.
Buiten waren er trekkers met karren en grote skelters met aanhangers. Er waren er meer dan genoeg dus je hoefde niet bang te zijn dat je er niet op kon. Naast de dierenweide was ook nog een kabelbaan. Tussen de middag kon je om te eten kiezen uit poffertjes, patat met een snack of een broodje knakworst. En voordat we weer in de bus gingen voor de terugreis kregen we een heerlijk bolletje ijs, dat op de boerderij werd gemaakt. We hebben een top-dag gehad!

Een fijne start van het nieuwe schooljaar!

13-09-2018
Zoals iedereen weet zijn we dit nieuwe schooljaar gestart in ons mooie, nieuwe schoolgebouw. Wat heerlijk om zo te mogen starten, zeker ook voor onze jongste kleuters! Wij genieten iedere dag van het frisse, nieuwe lokaal met de mooie (groeps)tafels en bankjes en stoelen. We hebben het heel gezellig met elkaar, het is een heel lief groepje van 8 kinderen. Er is dus volop ruimte om lekker te kunnen spelen!