emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 0/1

Wie zijn wij?Wij, Johanna Weurding en Manon Koster, zijn de leerkrachten in groep 0-1. Johanna werkt op maandag, dinsdag en woensdag. Manon werkt op donderdag en vrijdag. We werken met veel plezier in deze heterogene instroomgroep en houden elkaar goed op de hoogte. We zijn na de zomervakantie gestart met 7 kinderen. Dit aantal "groeit" gedurende het schooljaar. We hebben het erg gezellig met elkaar want het is een heel lief en rustig groepje! 


Wat leren wij?Wij spelen zoveel mogelijk creatief in op deze eigenschappen. De doelen van de methode Kleuterplein lopen hierbij als een rode draad door onze lessen heen. Deze lessen zijn zo samengesteld dat ze goed aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind. Wij spelen zoveel mogelijk in op wat er bij de kinderen speelt. Door deze aansluiting beklijft informatie beter, omdat de kinderen zich persoonlijk aangesproken voelen. 
Net als in groep 1-2 wordt er met thema’s gewerkt. Deze hangen samen met de seizoenen, jaarfeesten en bijzondere gelegenheden. Ook onderwerpen die kinderen aanreiken, kunnen centraal staan. 
We besteden uiteraard ook veel aandacht aan de sociaal- emotionele ontwikkeling. Als leidraad hanteren we hiervoor de methode ‘Kanjertraining’. Door de aangeboden structuur proberen we de kinderen zoveel mogelijk te ondersteunen met als doel hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen te vergroten.
Ook coöperatief spelen en leren vinden wij van groot belang.
Kleuters ontwikkelen zich via het spelend leren, daarom staat spelen hoog in het vaandel in de kleutergroepen.
De kleuterjuffen hebben een nauwe samenwerking, waardoor er een goede doorlopende lijn is opgebouwd.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, wij horen het graag van u!
Een goede samenwerking met ouders vinden wij namelijk erg belangrijk.

Juf Johanna en Juf Manon
Groepsnieuws

kerststukjes maken

20-12-2018
De kinderen van groep 1 en 2 hebben donderdagochtend kerststukje gemaakt zie voor meer foto's de fotopagina.

Helemaal in de ban van de Sint..

28-11-2018
In groep 1 zijn we de laatste weken al druk bezig met het Sinterklaas-thema. Zo is de huishoek in een ware Sint-hoek omgetoverd, er is een pakjestafel in de klas waar de kinderen zelf pakjes kunnen inpakken en natuurlijk wordt er ook flink geknutseld omtrent Sinterklaas! Er worden prachtige pieten geknutseld en geverfd en de kinderen zijn al druk bezig om zelf een mijter te maken. Ook hebben alle kleuters onder andere al prachtige stoomboten gemaakt bij juf Ank.
Ook de kralenplanken en kring-activiteiten zijn helemaal aangepast aan het Sint-thema, evenals onze gymlessen en muzieklessen.
Kortom, we werken, lezen, bewegen, spelen dagelijks over de goede Sint en tellen de nachtjes totdat hij bij ons op school komt..

Ook op school hebben we de schoen gezet!

28-11-2018
Afgelopen week mochten de kinderen in groep 1 een echte schoen,klomp of laars verven. Dit zijn echte kunstwerken geworden! We hebben al het prachtig geverfde schoeisel in de bouwhoek gezet en tot ieders grote vreugde waren alle schoentjes vanochtend gevuld met een heerlijke chocoladelolly! 

Afsluiting Kinderboekenweek

12-10-2018
Als afsluiting van de Kinderboekenweek hebben de kinderen uit de bovenbouw voorgelezen bij de jongere kinderen. De kleuters hadden zelf hun lievelingsboek gekozen. In groep 3 werden er eigen verhalen bedacht en geschreven, met hulp van groep 8. Het was erg gezellig en de kinderen konden elkaar goed helpen.

Uitleg over het nieuwe schoolplein

01-10-2018
Op dinsdagochtend 25 september kregen alle groepen een "rondleiding" over het nieuwe schoolplein. Tom,de vader van Joost en Thijs, vertelde erg enthousiast hoe mooi het allemaal gaat worden. Hij had de tekening met het ontwerp erop bij zich en wist veel te vertellen over de aanleg van het plein, het groen en de materialen. Aan het eind van de rondleiding voor de 3 jongste groepen kregen we zelfs een mooie kruiwagen van "donkergroen", compleet met bezems en harken cadeau! Daar gaan we natuurlijk veel gebruik van maken straks!