emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 0/1

In groep 0/1 zijn we dit schooljaar gestart met 10 kinderen, het is een heel gezellig groepje (:5 jongens en 5 meisjes).
In de loop van het jaar komen daar nieuwe 4-jarigen bij. Voorafgaand aan de vierde verjaardag komen de kinderen al een aantal dagen wennen waardoor de overgang naar de basisschool vrijwel altijd soepel verloopt. Natuurlijk is het kleine groepje ook een groot voordeel voor de kinderen, op deze manier hebben ze een rustige “start”. 
 
Ik werk op maandag t/m donderdag met veel plezier in deze groep, op vrijdagochtend zijn de kinderen bij juf Els in de groep (in een gecombineerde 1/2). We hebben een fijne samenwerking vanuit de beide kleutergroepen en hebben bijvoorbeeld ook regelmatig gezamenlijke uitstapjes.  

Wij spelen zoveel mogelijk (op een creatieve wijze) in op de belevingswereld van de kinderen. We werken met IPC thema's, deze passen we vaak aan aan de seizoenen, jaarfeesten en bijzondere gelegenheden en projecten. Op deze manier zorgen we voor een gevarieerde, rijke leeromgeving waar ieder kind zich verder kan ontwikkelen in zijn/haar eigen tempo en op eigen niveau. In groep 1 staat het spelen(d leren) centraal, we hebben aandacht voor alle ontwikkelingsgebieden (motorisch/taal/rekenen etc.). Natuurlijk besteden we ook volop aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling. We vinden het van cruciaal belang dat uw kind zich veilig en vertrouwd voelt bij ons op school!
 
Johanna Weurding,
Leerkracht groep 0/1

Groepsnieuws

Lampionnetje lopen bij de bewoners van Hoeve Loevenstein!

11-11-2019
Op 11 november mochten we met beide kleutergroepen op bezoek komen bij de bewoners van hoeve Loevenstein in Donderen. Dit gebeurt inmiddels al een aantal jaren en zowel de bewoners als de kinderen genieten hier erg van.
We hebben de kinderen opgesplitst in 3 groepen zodat we allemaal tegelijk in een huiskamer op bezoek konden gaan om Sint Maarten liedjes te zingen. De bewoners hebben de mooie lampionnen uitgebreid bewonderd en de kinderen kregen zelfs nog een beker ranja en een speciale traktatie na het zingen! Ouders/grootouders die mee waren, hartelijk bedankt voor het vervoer en de begeleiding!     

schoolontbijt groep 0/1

11-11-2019
Op dinsdag 5 november hebben wij genoten van een heerlijk schoolontbijt.

De dag starten met een gezond ontbijt: waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? Beginnen met een ontbijt geeft je vijf voordelen. Dit zijn de vijf eenvoudige vuistregels om ze te onthouden.
1. ontbijten geeft je energie
2. ontbijten levert voedingsstoffen
3. ontbijten helpt je stoelgang
4. ontbijten houdt je gezond 
5. ontbijten is lekker en gezellig
Voor meer informatie: www.schoolontbijt.nl

Boeken gekregen van Coop Vries Koetsier

14-10-2019
Van Coop Vries Koetsier hebben wij een leuk boekenpakket gekregen.
De boeken werden snel uitgepakt en vol enthousiasme gelezen door groep 1. Bedankt Coop! 

Zeer geslaagde en leerzame gastles van Guido over de muis!

13-10-2019
In het kader van ons IPC- thema "Beestenboel" kwam Guido,de vader van Maartje, in beide kleutergroepen langs om de kinderen in het kort iets te vertellen over muizen. Hij liet ook een diervriendelijke muizenval zien en noemde dit een "bed and breakfast" voor de muis. Guido vertelde woensdag ook dat hij in de  schoolomgeving een aantal van deze b&b's (onder andere met pindakaas erin) zou gaan plaatsen in de hoop dat er ook echt muizen in zouden gaan slapen.. En jawel hoor! Toen we donderdagochtend vol spanning buiten gingen kijken zat bij meerdere vallen ("muizenholletjes" zoals de kinderen ze noemden) het klepje dicht.. Guido heeft ons geleerd dat als het klepje dicht is er ook iets in zit.. Het was iedere keer weer spannend! We hebben meerdere (huis)spitsmuizen gezien en ook de rosse woelmuis heeft een nachtje gelogeerd in het goed verzorgde b&b van Guido. Natuurlijk lieten we deze mooie beestjes ook meteen weer vrij nadat we ze om de beurt goed bekeken hebben! Een hele interessante gastles dus waarvoor onze hartelijke dank!    

Kleuters op bezoek bij de boerderij van de familie Emmens!

13-10-2019
De kleuters werken al een paar weken aan het project “beestenboel”: ze zijn gestart met het thema “huisdieren”. De hond van juf is al op school geweest om hem gezamenlijk uit te laten en vragen te kunnen stellen , ook is de Vlaamse reus van juf Majo al in de klas geweest evenals de kittens van Maik.
De tweede focus was gericht op het thema “wilde dieren” met als prachtige startpunt het gezamenlijke schoolreisje (:met de gehele school met de bus naar Wildlands)!
Op vrijdag 4 oktober mochten de kleuters, zowel in het kader van dierendag maar ook rondom de derde focus “boerderijdieren”, een kijkje nemen op de boerderij van de familie Emmens in Donderen. Op de boerderij kregen ze uitleg over de koeien en kalfjes, wat ze eten en hoe ze verzorgd worden. Ook was er een pony waarop de kinderen een rondje mochten rijden en waren er nog twee jonge poesjes om te bewonderen.
De kinderen genoten volop van alles wat er te beleven viel op de boerderij. Ook werden ze nog getrakteerd op drinken en wat lekkers en daarna was het alweer veel te snel tijd om te vertrekken.. Mede namens alle kleuters hartelijk dank voor jullie gastvrijheid, Marloes en Geert! We komen graag nog een keer terug.