emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Agenda

Groep 0/1

Wie zijn wij?
Wij, Marieke Gaaikema van Vloten en Johanna Weurding, zijn de leerkrachten in groep 0-1. Johanna werkt op maandag, dinsdag en woensdag. Marieke werkt (sinds de kerstvakantie) op donderdag en vrijdag.  We werken  met veel plezier in deze heterogene instroomgroep en houden elkaar goed op de hoogte. We zijn na de zomervakantie gestart met 10 kinderen. Sinds de kerstvakantie hebben we 14 kinderen, dit aantal "groeit" gedurende het schooljaar. We hebben het erg gezellig met elkaar want het is een heel lief en rustig groepje! 

Wat leren wij?
Het is prachtig om te werken met jonge kinderen vanwege o.a. hun spontaniteit, puurheid, openheid en nieuwsgierigheid. Wij spelen zoveel mogelijk creatief in op deze eigenschappen. De doelen van de methode Kleuterplein lopen hierbij als een rode draad door onze lessen heen. Deze lessen zijn zo samengesteld dat ze goed aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind. Wij spelen zoveel mogelijk in op wat er bij de kinderen speelt. Door deze aansluiting beklijft informatie beter, omdat de kinderen zich persoonlijk aangesproken voelen.
Net als in groep 1-2 wordt er met thema’s gewerkt. Deze hangen samen met de seizoenen, jaarfeesten en bijzondere gelegenheden. Ook onderwerpen die kinderen aanreiken, kunnen centraal staan.
We besteden uiteraard ook veel aandacht aan de sociaal- emotionele ontwikkeling. Als leidraad hanteren we hiervoor de methode ‘Kanjertraining’. Door de aangeboden structuur proberen we de kinderen zoveel mogelijk te ondersteunen met als doel hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen te vergroten.
Ook coöperatief spelen en leren vinden wij van groot belang.
Kleuters ontwikkelen zich via het spelend leren, daarom staat spelen hoog in het vaandel in de kleutergroepen.
De kleuterjuffen hebben een nauwe samenwerking, waardoor er een goede doorlopende lijn is opgebouwd.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, wij horen het graag van u!
Een goede samenwerking met ouders vinden wij namelijk erg belangrijk.

Juf Marieke en juf Johanna

Groepsnieuws

Bouwproject

14-03-2018
De kinderen werken enthousiast aan het project bouwen. Bij dit project hoort ook een bezoek aan de vernieuwbouw van de school. Alle groepen hebben inmiddels een rondleiding gehad. De mensen van de bouw hebben de kinderen van alles laten zien en veel uitgelegd.
 Voor een impressie zie Foto's.

We hebben nu een geweldige zandbak bij de school!

11-02-2018
Sindskort hebben we, vanwege de vernieuwbouw, een hele grote zandbak bij de school! Wat een feest voor de kinderen! We moeten nu wel extra goed stampen voordat we naar binnen gaan want er komt nu natuurlijk wel erg veel zand mee naar binnen...
Veel kinderen hebben gelukkig al extra laarzen en/of sloffen mee naar school.

Ssst..de tijger slaapt! Nationale Voorleesdagen in groep 1/2

11-02-2018
De Nationale Voorleesdagen waren van 24 januari t/m 3 februari. Dit jaar stond het prentenboek Sssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup centraal. Natuurlijk hebben wij daar op school ook extra aandacht aan besteed. We hebben een filmpje gekeken over tijgers, geknutseld over tijgers, bewogen als een tijger, door  hoepels gesprongen als een tijger etc. Iedere dag werd er ook extra veel voorgelezen, bij voorkeur uit de negen andere boeken die de Prentenboek Top Tien compleet maken.
Aan het eind van de Voorleesdagen kwamen de kinderen uit groep 5 voorlezen bij de kleuters, dit hadden ze vantevoren erg goed voorbereid en het verliep dan heel goed. De kleuters hebben er van genoten! De kinderen van groep 5 vonden het ook erg leuk om te doen, we hebben dan ook afgesproken dat groep 5 nog eens terugkomt om voor te lezen!   

Winterkleding/zomerkleding sorteren; waar letten we dan op?

10-01-2018
Het sorteren van winter/zomerkleding is deze week één van de onderdelen tijdens de werkles (naast het knutselen, kleien, de puzzels etc.). We hebben gesproken over de verschillende soorten kleding; wat draag je nu in de winter en welke kleding hoort meer bij de zomer? Waar kun je dan naar kijken? Is het materiaal dik/ dun, heeft het lange/ korte of geen mouwen etc. Op de tafel hebben we een soort papieren "scheidslijn" geplakt voor de zomer- en winterkleren. De 2 poppen die erbij liggen worden natuurlijk ook veelvuldig aangekleed als zomer- en winterbaby . Ook kunnen de kinderen geblinddoekt (of met de ogen dicht) in spelvorm voelen of ze kunnen raden welk kledingstuk ze in de handen hebben. In de huishoek hebben we nu ook winterkleding hangen voor de poppen, beren én de 2 kinderen die er spelen!
Ook hebben we, met dank aan juf Ank, diverse paren kleine, gebreide sokjes in de huishoek liggen (om per paar op het wasrekje te hangen bijvoorbeeld). Genoeg om te spelen en te ervaren dus! 

winterwandeling

10-01-2018
Op dinsdag 9 januari was het heerlijk weer en hebben wij een winterwandeling gemaakt. Onderweg kwamen wij allemaal bevroren slootjes tegen, hier hebben we even naar gekeken en over gepraat. Tijdens het lopen ontdekten de kinderen dat het gras kraakte, net als de blaadjes op de grond omdat ook die bevroren waren. Bij de vijver zagen we dat niet al het water bevroren was, de eendjes hadden gelukkig nog genoeg ruimte om te zwemmen.
Natuurlijk mochten de kinderen ook nog even lekker van de bult af rennen voordat we weer terugliepen naar school. 
Op de terugweg deden we nog een spelletje waarin de kinderen tot levende standbeelden veranderden.
Al met al hebben de kinderen een "frisse neus gehaald" en geleerd over de natuur in de winter.
In de klas hebben we later ook over het bevriezen van water gesproken. Maandag hebben we expres een emmer met water buiten laten staan en dinsdagochtend was het helemaal bevroren! Dinsdag hebben we nog verder geëxperimenteerd met een bakje water in de diepvries. De volgende dag hebben we met een vergrootglas het ijs bekeken en gevoeld. De kinderen ontdekten al snel dat het in de klas te warm was voor het ijs want het ijs veranderde al heel snel weer terug in water..
We blijven over het thema winter werken de komende week want er valt nog genoeg te beleven en te ervaren over de winter. Natuurlijk hopen we dat we binnenkort ook nog echt het ijs op kunnen om te schaatsen!