emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 0/1

Wie zijn wij?Wij, Johanna Weurding en Manon Koster, zijn de leerkrachten in groep 0-1. Johanna werkt op maandag, dinsdag en woensdag. Manon werkt op donderdag en vrijdag. We werken met veel plezier in deze heterogene instroomgroep en houden elkaar goed op de hoogte. We zijn na de zomervakantie gestart met 7 kinderen. Dit aantal "groeit" gedurende het schooljaar. We hebben het erg gezellig met elkaar want het is een heel lief en rustig groepje! 


Wat leren wij?Wij spelen zoveel mogelijk creatief in op deze eigenschappen. De doelen van de methode Kleuterplein lopen hierbij als een rode draad door onze lessen heen. Deze lessen zijn zo samengesteld dat ze goed aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind. Wij spelen zoveel mogelijk in op wat er bij de kinderen speelt. Door deze aansluiting beklijft informatie beter, omdat de kinderen zich persoonlijk aangesproken voelen. 
Net als in groep 1-2 wordt er met thema’s gewerkt. Deze hangen samen met de seizoenen, jaarfeesten en bijzondere gelegenheden. Ook onderwerpen die kinderen aanreiken, kunnen centraal staan. 
We besteden uiteraard ook veel aandacht aan de sociaal- emotionele ontwikkeling. Als leidraad hanteren we hiervoor de methode ‘Kanjertraining’. Door de aangeboden structuur proberen we de kinderen zoveel mogelijk te ondersteunen met als doel hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen te vergroten.
Ook coöperatief spelen en leren vinden wij van groot belang.
Kleuters ontwikkelen zich via het spelend leren, daarom staat spelen hoog in het vaandel in de kleutergroepen.
De kleuterjuffen hebben een nauwe samenwerking, waardoor er een goede doorlopende lijn is opgebouwd.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, wij horen het graag van u!
Een goede samenwerking met ouders vinden wij namelijk erg belangrijk.

Juf Johanna en Juf Manon
Groepsnieuws

Feestelijke juffendag groep 1,2 en 3!

07-07-2019
Op vrijdag 5 juli vierden de groepen 1,2 en 3 gezamenlijk de "juffendag". Nadat de juffen getrakteerd waren op hele attente cadeautjes werd er gestart met de spelletjes op het plein. De kinderen waren verdeeld in 10 "gemengde" groepjes met groep 3 als groepsleiders, dit deden ze heel erg goed! Alle kinderen gingen in circuitvorm langs de 10 onderdelen. Enkele onderdelen waren: "spekjes happen", bellen blazen, flessenvoetbal, stoepkrijten, een zonneklep inkleuren, zaklopen en cake versieren. Na dit alles werd er nog getrakteerd op een ijsje en konden de kinderen nog lekker buiten spelen. Ook hebben we onder andere nog gezamenlijk verstoppertje gespeeld. Het was een zeer geslaagde en gezellige (spelletjes)ochtend, zowel voor de juffen als voor de kinderen!  

Verkeersproject kleutergroepen

08-05-2019
Vanochtend hebben alle kleuters deelgenomen aan het "Nijntje verkeersproject". Dit werd volledig georganiseerd door de VVT-leden, waarvoor onze hartelijke dank!
Allereerst gaven de 3 VVT-ouders in de klas nog een korte uitleg. Vervolgens mochten de kinderen op het grote plein om de beurt als wandelaar, fietser of automobilist ervaren hoe het gaat in het verkeer. Er was namelijk een mooi verkeersgebied getekend op het plein met stoepkrijt. De kinderen vonden het nog behoorlijk lastig om voorrang te moeten verlenen en goed op te moeten letten op de verkeersborden, zebrapaden en stoplichten.. Ze maakten het liefst zelf zoveel mogelijk snelheid! Ze hebben er duidelijk plezier in gehad. Natuurlijk hopen we dat ze er ook weer iets van opgestoken hebben zodat ook onze jongste leerlingen veilig aan het verkeer leren deel te nemen!  

bezoek Welkoop

28-03-2019
Op donderdag 28 maart hebben we met de kinderen van de groepen 1 en 2 een bezoek gebracht aan de Welkoop. We werken vanuit IPC in het thema "Bloemen en planten" en hebben in de klas zelf een tuincentrum ingericht. Hierin leren de kinderen om bloemen en planten te verzorgen, kopen en verkopen.
Met ons bezoek aan de Welkoop hebben we gezien hoe het in een echte winkel gaat. Pieter van de Welkoop heeft ons een rondleiding gegeven en ons verteld over zaden, mest, potgrond en tuingereedschap. Ook gingen we natuurlijk bij de dieren kijken. Aan de hand van een opdrachtkaartje mochten de kinderen in groepjes een plantje uitzoeken en zelf gaan betalen bij de kassa. Van Pieter kreeg elk kind namens de Welkoop een plantje, potje en een kleurplaat met een zakje zaadjes eraan om mee naar huis te nemen.

kerststukjes maken

20-12-2018
De kinderen van groep 1 en 2 hebben donderdagochtend kerststukje gemaakt zie voor meer foto's de fotopagina.

Helemaal in de ban van de Sint..

28-11-2018
In groep 1 zijn we de laatste weken al druk bezig met het Sinterklaas-thema. Zo is de huishoek in een ware Sint-hoek omgetoverd, er is een pakjestafel in de klas waar de kinderen zelf pakjes kunnen inpakken en natuurlijk wordt er ook flink geknutseld omtrent Sinterklaas! Er worden prachtige pieten geknutseld en geverfd en de kinderen zijn al druk bezig om zelf een mijter te maken. Ook hebben alle kleuters onder andere al prachtige stoomboten gemaakt bij juf Ank.
Ook de kralenplanken en kring-activiteiten zijn helemaal aangepast aan het Sint-thema, evenals onze gymlessen en muzieklessen.
Kortom, we werken, lezen, bewegen, spelen dagelijks over de goede Sint en tellen de nachtjes totdat hij bij ons op school komt..