We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 1/2

Wie zijn wij?
Als je de ingang voor de onderbouw binnen komt en rechtdoor loopt vind je ons in de centrale ruimte die is ingericht als kleuterlokaal.
We zijn met 18 kinderen en juf Els.
Juf Els is er alle dagen van de week.
In de gang heeft ieder kind een eigen kluisje om de jas en de tas op te bergen.
Vanaf  8.20 uur zijn ouders en kinderen welkom om binnen te komen. Om 8.30 uur beginnen we met de les.
 
 
Wat leren wij?
Voorwaarden om te kunnen leren
Een van de belangrijkste voorwaarden om te leren is je veilig voelen. We dragen zorg voor een goede sfeer in de groep zodat elk kind zich veilig kan voelen om te kunnen leren. Pas dan kan het zich goed ontwikkelen.
We leren dat er respectvol met elkaar wordt omgegaan; we leren omgaan met regels, afspraken en conflicten.
Van en met elkaar leren door samen te werken en samen te spelen. Goed kunnen spelen is belangrijk voor de persoonlijkheidsontwikkeling, daarom is spel het belangrijkste ontwikkelingsdoel.
 
Leren door beleven-betekenisvol leren
We vinden dat kinderen leren door te beleven. Daarom werken we met IPC- thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Leren vindt niet alleen plaats in het lokaal, maar ook in de omgeving, de natuur en door spel.
 
Werkwijze-dagindeling Vaak beginnen we in de kring en aan de dagritmekaarten kun je zien wat we verder die dag gaan doen.
Op maandag bespreken we de weektaken. Taakjes moet je maken en daarnaast kun je nog heel veel kiezen. Na de kring gaan we aan het werk bij een tafel of in een hoek. We mogen zoveel mogelijk zelf pakken en juf komt langs om te kijken of het lukt, of helpt je nog even opgang. 
Rond 10.00 uur gaan we fruit eten en iets drinken. Daarna gaan we buitenspelen, vrijspelen of gymmen in het speellokaal. Om 11.30 eten we samen een broodje en daarna spelen we nog een half uurtje buiten. Na de middag werken en spelen we weer, doen we een muziekles of kanjertraining. Om 14.00 uur gaan we naar huis.

Groepsnieuws

Bericht van de Sinterklaascommissie

27-11-2019
Sinterklaasbrief

Lampion lopen bij Hoeve Loevestein in Donderen!

11-11-2019
Op 11 november mochten we met beide kleutergroepen op bezoek komen bij de bewoners van hoeve Loevenstein in Donderen. Dit gebeurt inmiddels al een aantal jaren en zowel de bewoners als de kinderen genieten hier erg van.
We hebben de kinderen opgesplitst in 3 groepen zodat we allemaal tegelijk in een huiskamer op bezoek konden gaan om Sint Maarten liedjes te zingen. De bewoners hebben de mooie lampionnen uitgebreid bewonderd en de kinderen kregen zelfs nog een beker ranja en een speciale traktatie na het zingen! Ouders/grootouders die mee waren, hartelijk bedankt voor het vervoer en de begeleiding!     

Kleuters op bezoek bij de boerderij van de familie Emmens!

13-10-2019
De kleuters werken al een paar weken aan het project “beestenboel”: ze zijn gestart met het thema “huisdieren”. De hond van juf is al op school geweest om hem gezamenlijk uit te laten en vragen te kunnen stellen , ook is de Vlaamse reus van juf Majo al in de klas geweest evenals de kittens van Maik.
De tweede focus was gericht op het thema “wilde dieren” met als prachtige startpunt het gezamenlijke schoolreisje (:met de gehele school met de bus naar Wildlands)!
Op vrijdag 4 oktober mochten de kleuters, zowel in het kader van dierendag maar ook rondom de derde focus “boerderijdieren”, een kijkje nemen op de boerderij van de familie Emmens in Donderen. Op de boerderij kregen ze uitleg over de koeien en kalfjes, wat ze eten en hoe ze verzorgd worden. Ook was er een pony waarop de kinderen een rondje mochten rijden en waren er nog twee jonge poesjes om te bewonderen.
De kinderen genoten volop van alles wat er te beleven viel op de boerderij. Ook werden ze nog getrakteerd op drinken en wat lekkers en daarna was het alweer veel te snel tijd om te vertrekken.. Mede namens alle kleuters hartelijk dank voor jullie gastvrijheid, Marloes en Geert! We komen graag nog een keer terug.

Zeer geslaagde en leerzame gastles van Guido over de muis!

13-10-2019
In het kader van ons IPC- thema "Beestenboel" kwam Guido,de vader van Maartje, in beide kleutergroepen langs om de kinderen in het kort iets te vertellen over muizen. Hij liet ook een diervriendelijke muizenval zien en noemde dit een "bed and breakfast" voor de muis. Guido vertelde woensdag ook dat hij in de  schoolomgeving een aantal van deze b&b's (onder andere met pindakaas erin) zou gaan plaatsen in de hoop dat er ook echt muizen in zouden gaan slapen.. En jawel hoor! Toen we donderdagochtend vol spanning buiten gingen kijken zat bij meerdere vallen ("muizenholletjes" zoals de kinderen ze noemden) het klepje dicht.. Guido heeft ons geleerd dat als het klepje dicht is er ook iets in zit.. Het was iedere keer weer spannend! We hebben meerdere (huis)spitsmuizen gezien en ook de rosse woelmuis heeft een nachtje gelogeerd in het goed verzorgde b&b van Guido. Natuurlijk lieten we deze mooie beestjes ook meteen weer vrij nadat we ze om de beurt goed bekeken hebben! Een hele interessante gastles dus waarvoor onze hartelijke dank!