emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Agenda

Groep 1/2

Wie zijn wij?Als je de ingang voor de onderbouw binnen komt en rechtdoor loopt vind je ons in de centrale ruimte die is ingericht als kleuterlokaal.
We zijn met 20 kinderen,verdeeld over groep 1en 2 en juf Els.
Juf Els is er alle dagen van de week.
In de gang heeft ieder kind een eigen kluisje om de jas en de tas op te bergen.
Vanaf  8.20 uur zijn ouders en kinderen welkom om binnen te komen. Om 8.30 uur beginnen we met de les. Wat leren wij?voorwaarden om te kunnen leren
Een van de belangrijkste voorwaarden om te leren is je veilig voelen.
We dragen zorg voor een goede sfeer in de groep zodat elk kind zich veilig kan voelen om te kunnen leren. Pas dan kan het zich goed ontwikkelen.
We leren dat er respectvol met elkaar wordt omgegaan; we leren omgaan met regels, afspraken en conflicten.
Van en met elkaar leren door samen te werken en samen te spelen. Goed kunnen spelen is belangrijk voor de persoonlijkheidsontwikkeling, daarom is spel het belangrijkste ontwikkelingsdoel.
 
leren door beleven-betekenisvol leren
We vinden dat kinderen leren door te beleven. Daarom werken we met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Leren vindt niet alleen plaats in het lokaal,maar ook in de omgeving, de natuur en door spel. Voor spelontwikkeling zijn verhalen belangrijk.
 
Werken met thema’s
Bij elk thema staat een prentenboek centraal; het is zelfs de basis voor het thema. Dit themaboek lezen we een aantal keren en daar spelen we ook over. Juf zoekt er liedjes, opzegversjes en verhalen bij. Bij elk thema proberen we een uitstapje te maken of vragen we een gast om iets te vertellen.
De ontwikkelingsgebieden spel, taal,rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling en kunstzinnige vorming komen in elk thema aan bod.
Een thema duurt ongeveer drie weken.
 
 
werkwijze-dagindeling
Elke dag beginnen we in de kring en aan de dagritmekaarten kun je zien wat we verder de dag gaan doen.
Op maandag bespreken we de weektaken. Taakjes moet je maken en daarnaast kun je nog heel veel kiezen. Na de kring gaan we aan het werk bij een tafel of in een hoek. We mogen zoveel mogelijk zelf pakken en juf komt langs om te kijken of het lukt, of helpt je nog even op gang. 
Rond 10.15 uur gaan we fruit eten en iets drinken. Als je klaar bent mag je een boekje pakken en zelf of met iemand samen “lezen”.
Daarna gaan we buitenspelen, vrijspelen of gymmen in het speellokaal.
We hebben een leuk plein met speeltoestellen , een zandbak en schommels.
In het speellokaal doen we tik- en zangspelletjes,  kunnen we dansen en klimmen en klauteren in de toestellen.
 
Start van het schooljaar - Groepsvorming
Bij de start van het nieuwe schooljaar krijgen kinderen voldoende tijd om elkaar te leren kennen. Het eerste thema van elk schooljaar is gericht op groepsvorming en op omgaan met elkaar. Dit jaar is het gekozen themaboek:
Mag ik meedoen?
Het boek gaat over vriendschap. Eend wil graag nieuwe vrienden maken en bij de club. Je kunt nooit genoeg vrienden hebben! Maar met welk dier mag hij meedoen? Hij kan niet brullen als een leeuw of trompetteren als een olifant. Wat nu? 
Aan de hand van het boek kunnen we gesprekken voeren en werken aan een goede sfeer in de groep. 

Groepsnieuws

Even voorstellen

18-09-2018
Hallo allemaal, 

Een aantal van jullie hebben mij misschien al een keer gezien. Deze week ben ik namelijk begonnen met mijn stage in de kleutergroep 1/2 bij juf Els. Mijn naam is Ella Maij Schimmel en ik ben 23 jaar en ik kom op de maandag en dinsdag meedraaien. Ik ben derdejaars pabo student. Ik zal tot ongeveer februari in deze groep zitten. Ik wilde heel graag op deze school stage lopen, omdat er een prachtig nieuw gebouw is gekomen en de visie mij erg aansprak. Ik zal dan ook zeker leuke lessen gaan geven en en andere uitdagende dingen met de kinderen gaan doen. In Assen volg ik de rest van de opleiding en hier woon ik ook. Ik kijk er naar uit om het komend halfjaar in deze groep te zitten. Samen met juf Els en de kinderen zal ik er iets leuks van maken!

Groeten, 

Ella Maij Schimmel