emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 1/2

Wie zijn wij?Als je de ingang voor de onderbouw binnen komt en rechtdoor loopt vind je ons in de centrale ruimte die is ingericht als kleuterlokaal.
We zijn met 20 kinderen,verdeeld over groep 1en 2 en juf Els.
Juf Els is er alle dagen van de week.
In de gang heeft ieder kind een eigen kluisje om de jas en de tas op te bergen.
Vanaf  8.20 uur zijn ouders en kinderen welkom om binnen te komen. Om 8.30 uur beginnen we met de les. Wat leren wij?voorwaarden om te kunnen leren
Een van de belangrijkste voorwaarden om te leren is je veilig voelen.
We dragen zorg voor een goede sfeer in de groep zodat elk kind zich veilig kan voelen om te kunnen leren. Pas dan kan het zich goed ontwikkelen.
We leren dat er respectvol met elkaar wordt omgegaan; we leren omgaan met regels, afspraken en conflicten.
Van en met elkaar leren door samen te werken en samen te spelen. Goed kunnen spelen is belangrijk voor de persoonlijkheidsontwikkeling, daarom is spel het belangrijkste ontwikkelingsdoel.
 
leren door beleven-betekenisvol leren
We vinden dat kinderen leren door te beleven. Daarom werken we met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Leren vindt niet alleen plaats in het lokaal,maar ook in de omgeving, de natuur en door spel. Voor spelontwikkeling zijn verhalen belangrijk.
 
Werken met thema’s
Bij elk thema staat een prentenboek centraal; het is zelfs de basis voor het thema. Dit themaboek lezen we een aantal keren en daar spelen we ook over. Juf zoekt er liedjes, opzegversjes en verhalen bij. Bij elk thema proberen we een uitstapje te maken of vragen we een gast om iets te vertellen.
De ontwikkelingsgebieden spel, taal,rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling en kunstzinnige vorming komen in elk thema aan bod.
Een thema duurt ongeveer drie weken.
 
 
werkwijze-dagindeling
Elke dag beginnen we in de kring en aan de dagritmekaarten kun je zien wat we verder de dag gaan doen.
Op maandag bespreken we de weektaken. Taakjes moet je maken en daarnaast kun je nog heel veel kiezen. Na de kring gaan we aan het werk bij een tafel of in een hoek. We mogen zoveel mogelijk zelf pakken en juf komt langs om te kijken of het lukt, of helpt je nog even op gang. 
Rond 10.15 uur gaan we fruit eten en iets drinken. Als je klaar bent mag je een boekje pakken en zelf of met iemand samen “lezen”.
Daarna gaan we buitenspelen, vrijspelen of gymmen in het speellokaal.
We hebben een leuk plein met speeltoestellen , een zandbak en schommels.
In het speellokaal doen we tik- en zangspelletjes,  kunnen we dansen en klimmen en klauteren in de toestellen.
 
Start van het schooljaar - Groepsvorming
Bij de start van het nieuwe schooljaar krijgen kinderen voldoende tijd om elkaar te leren kennen. Het eerste thema van elk schooljaar is gericht op groepsvorming en op omgaan met elkaar. Dit jaar is het gekozen themaboek:
Mag ik meedoen?
Het boek gaat over vriendschap. Eend wil graag nieuwe vrienden maken en bij de club. Je kunt nooit genoeg vrienden hebben! Maar met welk dier mag hij meedoen? Hij kan niet brullen als een leeuw of trompetteren als een olifant. Wat nu? 
Aan de hand van het boek kunnen we gesprekken voeren en werken aan een goede sfeer in de groep. 

Groepsnieuws

Feestelijke juffendag groep 1,2 en 3!

07-07-2019
Op vrijdag 5 juli vierden de groepen 1,2 en 3 gezamenlijk de "juffendag". Nadat de juffen getrakteerd waren op hele attente cadeautjes werd er gestart met de spelletjes op het plein. De kinderen waren verdeeld in 10 "gemengde" groepjes met groep 3 als groepsleiders, dit deden ze heel erg goed! Alle kinderen gingen in circuitvorm langs de 10 onderdelen. Enkele onderdelen waren: "spekjes happen", bellen blazen, flessenvoetbal, stoepkrijten, een zonneklep inkleuren, zaklopen en cake versieren. Na dit alles werd er nog getrakteerd op een ijsje en konden de kinderen nog lekker buiten spelen. Ook hebben we onder andere nog gezamenlijk verstoppertje gespeeld. Het was een zeer geslaagde en gezellige (spelletjes)ochtend, zowel voor de juffen als voor de kinderen!  

Verkeersproject kleutergroepen

08-05-2019
Vanochtend hebben alle kleuters deelgenomen aan het "Nijntje verkeersproject". Dit werd volledig georganiseerd door de VVT-leden, waarvoor onze hartelijke dank!
Allereerst gaven de 3 VVT-ouders in de klas nog een korte uitleg. Vervolgens mochten de kinderen op het grote plein om de beurt als wandelaar, fietser of automobilist ervaren hoe het gaat in het verkeer. Er was namelijk een mooi verkeersgebied getekend op het plein met stoepkrijt. De kinderen vonden het nog behoorlijk lastig om voorrang te moeten verlenen en goed op te moeten letten op de verkeersborden, zebrapaden en stoplichten.. Ze maakten het liefst zelf zoveel mogelijk snelheid! Ze hebben er duidelijk plezier in gehad. Natuurlijk hopen we dat ze er ook weer iets van opgestoken hebben zodat ook onze jongste leerlingen veilig aan het verkeer leren deel te nemen!  

bezoek Welkoop

28-03-2019
Op donderdag 28 maart hebben we met de kinderen van de groepen 1 en 2 een bezoek gebracht aan de Welkoop. We werken vanuit IPC in het thema "Bloemen en planten" en hebben in de klas zelf een tuincentrum ingericht. Hierin leren de kinderen om bloemen en planten te verzorgen, kopen en verkopen.
Met ons bezoek aan de Welkoop hebben we gezien hoe het in een echte winkel gaat. Pieter van de Welkoop heeft ons een rondleiding gegeven en ons verteld over zaden, mest, potgrond en tuingereedschap. Ook gingen we natuurlijk bij de dieren kijken. Aan de hand van een opdrachtkaartje mochten de kinderen in groepjes een plantje uitzoeken en zelf gaan betalen bij de kassa. Van Pieter kreeg elk kind namens de Welkoop een plantje, potje en een kleurplaat met een zakje zaadjes eraan om mee naar huis te nemen.

kerst in de klas

02-01-2019
In de week voorafgaand aan de kerstvakantie waren we in onze groep druk bezig met het maken van mooie knutselwerkjes voor kerst. De kinderen konden kiezen uit verschillende leuke knutsels. Er werd hard gewerkt en we werden getrakteerd op drinken en een "kniepertje" door de OV. 
Ook maakten we kerstbakjes van groen en kerstversiering. Bij beide activiteiten was er gelukkig veel hulp van ouders, wat ook heel gezellig was!
Op donderdagavond hadden we een heerlijk kerstdiner met zijn allen. Er was een grote variatie aan gerechten en er werd flink gesmikkeld! 

kerststukjes maken

20-12-2018
De kinderen van groep 1 en 2 hebben donderdagochtend kerststukje gemaakt zie voor meer foto's de fotopagina.