We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 1/2 A

In groep 1/2A zijn we dit schooljaar gestart met 15 kinderen, het is een heel gezellig groepje (:8 jongens en 7 meisjes).
In de loop van het jaar komen daar nieuwe 4-jarigen bij. Voorafgaand aan de vierde verjaardag komen de kinderen al een aantal dagen wennen waardoor de overgang naar de basisschool vrijwel altijd soepel verloopt. Natuurlijk is het kleine groepje ook een groot voordeel voor de kinderen, op deze manier hebben ze een rustige “start”. 
 
Ik werk op maandag t/m vrijdag met veel plezier in deze groep. We hebben een fijne samenwerking vanuit de beide kleutergroepen en hebben bijvoorbeeld ook regelmatig gezamenlijke uitstapjes.  

Wij spelen zoveel mogelijk (op een creatieve wijze) in op de belevingswereld van de kinderen. We werken met IPC thema's, deze passen we vaak aan aan de seizoenen, jaarfeesten en bijzondere gelegenheden en projecten. Op deze manier zorgen we voor een gevarieerde, rijke leeromgeving waar ieder kind zich verder kan ontwikkelen in zijn/haar eigen tempo en op eigen niveau. In groep 1 en 2 staan het spelen(d leren) centraal, we hebben aandacht voor alle ontwikkelingsgebieden (motorisch/taal/rekenen etc.). Natuurlijk besteden we ook volop aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling. We vinden het van cruciaal belang dat uw kind zich veilig en vertrouwd voelt bij ons op school!
 
Manon Bultstra-Koster
Groep 1/2A

Groepsnieuws

IPC 'ik kom je helpen'

28-02-2022
We hebben bij de kleuters 5 weken gewerkt met de IPC-unit "ik kom je helpen". We zijn begonnen met veiligheid in huis en op straat, We leerden over beschermende kleding, hoe je een huis veilig kunt maken en hoe je een straat moet oversteken, wat we ook in het echt hebben geoefend! Daarna hadden we een echte EHBO-hoek, waar de kinderen konden oefenen met spullen die in een verbandtrommel horen. Er zijn heel wat ledematen in het verband gewikkeld en nog meer pleisters geplakt! De derde focus lag op de brandweer, met een bezoek van echte brandweermannen en een brandweervrouw die ook nog hun brandweerauto meenamen! De kinderen konden zelfs een brandweerslang vasthouden waar echt water uit kwam. En ze mochten ook om de beurt voorin de brandweerwagen zitten. Daarna was het de beurt aan de politie. En opnieuw kregen we bezoek, ditmaal van twee politievrouwen met een politiebusje We bekeken hoe zo'n busje er van binnen uitzag en er konden allerlei vragen worden gesteld. En ook deze keer mochten de kinderen even achter het stuur zitten. De laatste week ging het over superhelden. We vonden antwoorden op vragen als: welke beroemde superhelden zijn er, en wat kunnen die allemaal, wanneer ben je eigenlijk een held en kun je zelf ook een held zijn? De kinderen namen allemaal iets mee naar school wat te maken had met hun eigen superheld en ze maakten een tekening van zichzelf als held. We hebben veel geleerd tijdens dit thema en er veel plezier aan beleefd!

Eten in de herfst

29-10-2021
Binnen ons thema "Speuren en verzamelen" kwam in de week voor de herfstvakantie de focus "eten in de herfst" aan bod. De kinderen maakten kennis met verschillende soorten herfstgroenten, ze mochten ze voelen, ruiken en snijden. Vervolgens werd er in verschillende speelleerplaatsen mee gekookt en geserveerd en "gegeten". Als afsluiting hebben we, de afgelopen week, samen met de kinderen appelflapjes gemaakt en natuurlijk ervan gesmuld.

Dierenambulance op dierendag

06-10-2021
Op dierendag is de dierenambulance langs geweest. Leo en Henry hebben de peutergroep en groep 1 tot en met 3 alles verteld over hun werk en de dierenambulance. Ze hebben onder andere verteld over hoe ze een kat of hond vangen (ook als de kat of hond gewond en/of boos is), welke dieren ze helpen en over het belang van een chip bij onze huisdieren. De kinderen mochten ook nog een kijkje nemen in de dierenambulance.
Alle kinderen vonden het zeer interessant!