We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 1/2 B

Wie zijn wij?
Als je de ingang voor de onderbouw binnen komt en rechtdoor loopt vind je ons in de centrale ruimte die is ingericht als kleuterlokaal.
We zijn met 15 kinderen en juf Els.
In de gang heeft ieder kind een eigen kluisje om de jas en de tas op te bergen.
Vanaf  8.20 uur zijn de kinderen welkom om binnen te komen. Om 8.30 uur beginnen we met de les.
 
 
Wat leren wij?
voorwaarden om te kunnen leren
Een van de belangrijkste voorwaarden om te leren is je veilig voelen.
We dragen zorg voor een goede sfeer in de groep zodat elk kind zich veilig kan voelen om te kunnen leren. Pas dan kan het zich goed ontwikkelen.
We leren dat er respectvol met elkaar wordt omgegaan; we leren omgaan met regels, afspraken en conflicten.
Van en met elkaar leren door samen te werken en samen te spelen. Goed kunnen spelen is belangrijk voor de persoonlijkheidsontwikkeling, daarom is spel het belangrijkste ontwikkelingsdoel.
 
Leren door beleven-betekenisvol leren

We vinden dat kinderen leren door te beleven. Daarom werken we met IPC- thema‚Äôs die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Leren vindt niet alleen plaats in het lokaal, maar ook in de omgeving,  de natuur en door spel.
 
werkwijze-dagindeling
Op maandag en woensdag beginnen we in de kring, op dinsdag, donderdag en vrijdag beginnen we met inloop. Aan de dagritmekaarten op het bord kun je zien wat we verder die dag gaan doen.
Op maandag bespreken we de weektaken. Taakjes moet je maken en daarnaast kun je nog heel veel kiezen. Na de kring gaan we aan het werk bij een tafel of in een hoek. We mogen zoveel mogelijk zelf pakken en juf komt langs om te kijken of het lukt, of helpt je nog even op gang. 
Rond 10.00 uur gaan we fruit eten en iets drinken. Daarna gaan we buitenspelen, vrijspelen of gymmen in het speellokaal. Om 11.30 eten we samen een broodje en daarna spelen we nog een half uurtje buiten. Na de middag werken en spelen we weer, doen we een muziekles of kanjertraining. Om 14.00 uur gaan we naar huis.

Groepsnieuws

Eten in de herfst

29-10-2021
Binnen ons thema "Speuren en verzamelen" kwam in de week voor de herfstvakantie de focus "eten in de herfst" aan bod. De kinderen maakten kennis met verschillende soorten herfstgroenten, ze mochten ze voelen, ruiken en snijden. Vervolgens werd er in verschillende speelleerplaatsen mee gekookt en geserveerd en "gegeten". Als afsluiting hebben we, de afgelopen week, samen met de kinderen appelflapjes gemaakt en natuurlijk ervan gesmuld.

Dierenambulance op dierendag

06-10-2021
Op dierendag is de dierenambulance langs geweest. Leo en Henry hebben de peutergroep en groep 1 tot en met 3 alles verteld over hun werk en de dierenambulance. Ze hebben onder andere verteld over hoe ze een kat of hond vangen (ook als de kat of hond gewond en/of boos is), welke dieren ze helpen en over het belang van een chip bij onze huisdieren. De kinderen mochten ook nog een kijkje nemen in de dierenambulance.
Alle kinderen vonden het zeer interessant!