We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 1/2 B

Wie zijn wij?
Als je de ingang voor de onderbouw binnen komt en rechtdoor loopt vind je ons in de centrale ruimte die is ingericht als kleuterlokaal.
We zijn met 14 kinderen, juf Els en juf Marijn.
In de gang heeft ieder kind een eigen kluisje om de jas en de tas op te bergen.
Vanaf  8.20 uur zijn de kinderen welkom om binnen te komen. Om 8.30 uur beginnen we met de les.
 
 
Wat leren wij?
voorwaarden om te kunnen leren
Een van de belangrijkste voorwaarden om te leren is je veilig voelen.
We dragen zorg voor een goede sfeer in de groep zodat elk kind zich veilig kan voelen om te kunnen leren. Pas dan kan het zich goed ontwikkelen.
We leren dat er respectvol met elkaar wordt omgegaan; we leren omgaan met regels, afspraken en conflicten.
Van en met elkaar leren door samen te werken en samen te spelen. Goed kunnen spelen is belangrijk voor de persoonlijkheidsontwikkeling, daarom is spel het belangrijkste ontwikkelingsdoel.
 
Leren door beleven-betekenisvol leren

We vinden dat kinderen leren door te beleven. Daarom werken we met IPC- thema‚Äôs die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Leren vindt niet alleen plaats in het lokaal, maar ook in de omgeving,  de natuur en door spel.
 
werkwijze-dagindeling
Op maandag en woensdag beginnen we in de kring, op dinsdag, donderdag en vrijdag beginnen we met inloop. Aan de dagritmekaarten op het bord  kun je zien wat we verder die dag gaan doen.
Op maandag bespreken we de weektaken. Taakjes moet je maken en daarnaast kun je nog heel veel kiezen. Na de kring gaan we aan het werk bij een tafel of in een hoek. We mogen zoveel mogelijk zelf pakken en juf komt langs om te kijken of het lukt, of helpt je nog even op gang. 
Rond 10.00 uur gaan we fruit eten en iets drinken. Daarna gaan we buitenspelen, vrijspelen of gymmen in het speellokaal. Om 11.30 eten we samen een broodje en daarna spelen we nog een half uurtje buiten. Na de middag werken en spelen we weer, doen we een muziekles of kanjertraining. Om 14.00 uur gaan we naar huis.

Groepsnieuws

IPC groep 1/2 A en groep 1/2B

11-09-2020
De groepen 1/2A en 1/2B werken aan het IPC thema 'zo spelen wij'. Deze week is de focus: 'spelen als Pippi Langkous. Als verrassing kwam Pippi ons deze week ook nog voorlezen, wat geweldig!