emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 3

Wie zijn wij?
Wij zijn groep 3.
Een groep met 19 kinderen, 9 jongens en 10 meisjes.
Wij krijgen op maandag, dinsdag en woensdag les van juf Marian en op donderdag en vrijdagmorgen van Juf Annie.
Maandagmorgen beginnen we met een muziekles, gegeven door juf Minka.
We vinden het ook heel fijn om te gymmen. Dat doen we op woensdag- en donderdagmorgen.
Dan geeft meester Hans ons les.

Wat leren wij?
In groep 3 leren wij lezen. We leren woorden, letters en verhaaltjes lezen. Daarvoor gebruiken we "Veilig leren lezen".
Ook leren we de letters schrijven. Eerst los van elkaar. En later ook aan elkaar.
Ook gaan we elke dag rekenen. Aan het eind van het schooljaar kunnen we +  en - sommen maken tot 20.
We hebben dan ook alle getallen tot 100 geleerd.
Klokkijken, meten en wegen hebben we dan ook geleerd.
Een paar keer per week doen we IPC. Ons eerste thema ging over "Red de wereld". Het ging daarbij vooral over het belang van het tropisch regenwoud.
Elke dag leren we veel, maar gelukkig blijft er ook tijd over om te samen te spelen en bv. op de computer te werken.

Groepsnieuws

Feestelijke juffendag groep 1,2 en 3!

07-07-2019
Op vrijdag 5 juli vierden de groepen 1,2 en 3 gezamenlijk de "juffendag". Nadat de juffen getrakteerd waren op hele attente cadeautjes werd er gestart met de spelletjes op het plein. De kinderen waren verdeeld in 10 "gemengde" groepjes met groep 3 als groepsleiders, dit deden ze heel erg goed! Alle kinderen gingen in circuitvorm langs de 10 onderdelen. Enkele onderdelen waren: "spekjes happen", bellen blazen, flessenvoetbal, stoepkrijten, een zonneklep inkleuren, zaklopen en cake versieren. Na dit alles werd er nog getrakteerd op een ijsje en konden de kinderen nog lekker buiten spelen. Ook hebben we onder andere nog gezamenlijk verstoppertje gespeeld. Het was een zeer geslaagde en gezellige (spelletjes)ochtend, zowel voor de juffen als voor de kinderen!  

IPC in groep 4/5

03-12-2018
Begin dit schooljaar zijn we schoolbreed gestart met IPC (International Primary Curriculum). In de afgelopen periode hebben wij in groep 4/5 gewerkt aan ons eerste thema "Red de wereld".

Vanuit de vakken techniek, natuur, kunst en aardrijkskunde hebben wij ons verdiept in het tropisch regenwoud. Onderzoeksvragen waar we aan hebben gewerkt zijn bijvoorbeeld; Waar vinden wij het tropisch regenwoud? Uit welke 4 lagen bestaat het regenwoud en welke dieren leven daar? Welke planten en bomen groeien in de verschillende lagen en waarom alleen daar? Welke reis legt een ananas uit het tropisch regenwoud af naar de ananas in de supermarkt?

De verwerking hiervan hebben we vooral samen met elkaar in groepjes uitgewerkt en gepresenteerd op onze IPC wand in de klas. Vandaag en morgen krijgen de kinderen al hun werk mee naar huis om dit te laten zien aan de ouders. Na de Kerstvakantie zullen wij starten met ons tweede thema.

Afsluiting Kinderboekenweek

12-10-2018
Als afsluiting van de Kinderboekenweek hebben de kinderen uit de bovenbouw voorgelezen bij de jongere kinderen. De kleuters hadden zelf hun lievelingsboek gekozen. In groep 3 werden er eigen verhalen bedacht en geschreven, met hulp van groep 8. Het was erg gezellig en de kinderen konden elkaar goed helpen.