emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 4

Wie zijn wij?

Wij zijn een gezellige klas met 18 kinderen en juf Manon.
Juf Manon is er alle dagen van de week.
In de gang heeft ieder kind een eigen kluisje om de jas en de tas op te bergen.

Wat leren wij?

In groep 4 besteden we elke dag aandacht aan rekenen, taal en lezen. 
Voor het rekenen werken we uit de methode Wereld in Getallen. We leren onder andere tellen t/m 100 met sprongen van 10, 5 en 1, optellen en aftrekken t/m 100, klokkijken met hele en halve uren, automatiseren van sommen t/m 20 en de tafels van 0, 1, 2, 3, 5 en 10.
Bij taal gebruiken we de methode Taal Actief. In groep 4 leren we onder andere wat lidwoorden en zelfstandige naamwoorden zijn. Ook hebben we het over vraagzinnen en vertelzinnen en leren we wat tegenstellingen zijn.  Bij taal is er ook veel aandacht voor de woordenschat.
Ook besteden we veel tijd en aandacht aan spelling.

Voor het technisch lezen maken we gebruik van de methode Estafette. We leren om steeds sneller te gaan lezen. Dit doen we onder andere met 'Vloeiend en Vlot'. Daarnaast racelezen we elke dag en proberen we onszelf te verbeteren.
Bij begrijpend lezen maken we gebruik van de methode Lezen in beeld. We verschillende soorten teksten. Met behulp van leessleutels leren we hoe we de teksten moeten lezen, zodat we ze goed kunnen begrijpen. Deze strategie├źn gebruiken we ook als we met andere vakken bezig zijn.  

Met IPC werken we een aantal weken aan een bepaald thema. We leren zelf onderzoeken, bronnen gebruiken, samen werken, presenteren en te praten over leren. Hierbij komen er verschillende vakgebieden aan de orde zoals; aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek, creatief en muziek. 
Op maandag en woensdag hebben wij gymnastiek in de Kamp van juf Petra. 

Zoals u ziet, is er veel te doen in groep 4.  

Via de mail en website houden we onze ouders en verzorgers op de hoogte van het laatste nieuws in onze klas.
 
Juf Manon

Groepsnieuws

Schoolvoetbal

07-06-2019
We moesten 3 wedstrijden achterelkaar spelen. De eerste hebben we gelijk gespeeld met 1-1. De tweede wedstrijd hebben we gewonnen met 2-1. De laatste twee wedstrijden verloren we, de uitslag weten we niet meer precies. We denken 3-1 en 6-0.
We zijn vierde geworden. Maar we kregen geen beker of medaille. De bekers waren van plastic. 
We hebben heel veel plezier gehad en zijn blij dat we mee hebben gedaan.


Van: Noa, Lisa en Laura (groep 5)
       Luna, Leonie, Lieke, M├ędien en Yfke (groep 6)

Juf Margriet met zwangerschapsverlof!

21-05-2019
Afgelopen vrijdag was het dan zover!
Juf Margriet is met zwangerschapsverlof van haar derde kindje!
Op dit moment is juf 36 weken zwanger en uitgerekend op 14 juni.... We zijn dan ook erg benieuwd naar......

De kinderen van groep 4/5 hebben juf alvast een handje meegeholpen en namen bedacht hoe ze denken dat ze gaat heten, hoe zwaar ze straks is en zelfs het aantal centimeters lang.....Ook een lekker verwenpakket mocht niet ontbreken; samengesteld door onze klassenmoeders! Juf Margriet heeft een hele leuke, laatste dag gehad waarin ze ook nog een beetje feest hadden in de klas, want ze was deze dag ook nog jarig!

Schoolvoetbaltoernooi

26-04-2019
Op woensdagmiddag 17 april is het schoolvoetbaltoernooi geweest. Er is gezellig en sportief gespeeld. Het jongensteam van groep 8 is door en ook de meiden van groep 5/6 mogen door naar de volgende ronde. Deze is op 22 mei.

Circus!

09-04-2019
Gisteren zijn we begonnen met het Startpunt van ons nieuwe thema "Circus". De kinderen werden feestelijk ontvangen in het lokaal van groep 4/5 dat was omgetoverd tot circus "Kimari". Daar hebben de groepen 3 en 4/5 een liedje aan elkaar gezongen, ze hebben elkaar hun mooie kostuums laten zien en Tygo had zijn muziekbox meegenomen en gepresenteerd! Geweldig! Daarna hebben we gekeken naar een voorstelling op het digibord van Cirque du Soleil met echte ranja en popcorn! Mmmmm!


Vandaag hebben we met de Kennisoogst voor het eerst een mindmap gemaakt! In deze mindmap heeft iedereen zijn kennis laten zien wat hij nu weet over het circus. Van al deze 17 mindmappen hebben we 1 grote klassenmindmap gemaakt die op onze IPC leerwand hangt.En wat weten de kinderen al veel zeg!

Bezoek Hunebedcentrum

01-04-2019
Op woensdag 27 maart zijn wij op excursie geweest naar het Hunebedcentrum in Borger. Eerst hebben we een film gekeken. Daarna hadden we even pauze en toen gingen we met een gids door het museum heen en we mochten naar het Oertijdperk. Daar hebben we pijl en boog geschoten en vuur gemaakt. Het was een super leuke ochtend en we hebben heel veel geleerd! Voor meer foto's klik op het tabblad 'foto's'.