We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 4

Wie zijn wij?

Wij zijn een gezellige klas met 19 kinderen en juf Manon.
Juf Manon is er alle dagen van de week.
In de gang heeft ieder kind een eigen kluisje om de jas en de tas op te bergen.

Wat leren wij?

In groep 4 besteden we elke dag aandacht aan rekenen, taal en lezen. 
Voor het rekenen werken we uit de methode Wereld in Getallen. We leren onder andere tellen t/m 100 met sprongen van 10, 5 en 1, optellen en aftrekken t/m 100, klokkijken met hele en halve uren, automatiseren van sommen t/m 20 en de tafels van 0, 1, 2, 3, 5 en 10.
Bij taal gebruiken we de methode Taal Actief. In groep 4 leren we onder andere wat lidwoorden en zelfstandige naamwoorden zijn. Ook hebben we het over vraagzinnen en vertelzinnen en leren we wat tegenstellingen zijn.  Bij taal is er ook veel aandacht voor de woordenschat.
Ook besteden we veel tijd en aandacht aan spelling.

Voor het technisch lezen maken we gebruik van de methode Estafette. We leren om steeds sneller te gaan lezen. Dit doen we onder andere met 'Vloeiend en Vlot'. Daarnaast racelezen we elke dag en proberen we onszelf te verbeteren.
Bij begrijpend lezen maken we gebruik van de methode Lezen in beeld. We verschillende soorten teksten. Met behulp van leessleutels leren we hoe we de teksten moeten lezen, zodat we ze goed kunnen begrijpen. Deze strategie├źn gebruiken we ook als we met andere vakken bezig zijn.  

Met IPC werken we een aantal weken aan een bepaald thema. We leren zelf onderzoeken, bronnen gebruiken, samen werken, presenteren en te praten over leren. Hierbij komen er verschillende vakgebieden aan de orde zoals; aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek, creatief en muziek. 
Op maandag en woensdag hebben wij gymnastiek in de Kamp van juf Petra. 

Zoals u ziet, is er veel te doen in groep 4.  

Via de mail en website houden we onze ouders en verzorgers op de hoogte van het laatste nieuws in onze klas.
 
Juf Manon

Groepsnieuws

IPC in groep 4: wie ben ik?

11-02-2020
IPC thema: wie ben ik?

We gingen onszelf natekenen na en we gaan ons namaken met blokjes. We hebben een lijst gemaakt met wat we doen, wat we leuk vinden, dingen die we vaak samen doen. Ook hebben we een stamboom gemaakt. De regels of afspraken die je thuis en in je vrije tijd hebt. Op een geel papier hebben we opgeschreven waar we goed in zijn. Een mooie foto in verschillende manieren geprint. Die foto hebben we nagemaakt op een papier.
Vorige week hebben we gevoeld wat het hart doet als we in rust zijn of als we gaan rennen. Je hart gaat namelijk veel harder als je actief bent geweest. We gaan nog veel meer dingen leren!

Gemaakt door: Sep
 
 

Bericht van de Sinterklaascommissie

27-11-2019
Sinterklaasbrief

schoolontbijt groep 4

05-11-2019
Het was lekker.
Ik wil het nog wel een keer doen.
Jam jam jam jam!
Emma en Geke.


Vanmorgen hebben wij genoten van het schoolontbijt. De kinderen mochten hun eigen broodje smeren tijdens het lopend buffet. 

De dag starten met een gezond ontbijt: waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? Beginnen met een ontbijt geeft je vijf voordelen. Dit zijn de vijf eenvoudige vuistregels om ze te onthouden.
1. ontbijten geeft je energie
2. ontbijten levert voedingsstoffen
3. ontbijten helpt je stoelgang
4. ontbijten houdt je gezond 
5. ontbijten is lekker en gezellig
Voor meer informatie: www.schoolontbijt.nl

tafeltennissen

04-11-2019
Vandaag gingen we tijdens de gymles tafeltennissen. Het was heel leuk. We gingen hooghouden met een batje en een balletje. We gingen tegen elkaar, drie op een rij en we gingen over rollen op de tennistafel. 
Mats en Thijs

Als kinderen het leuk vinden, kunnen ze drie keer een training gratis meedoen. De training is op maandagavond in sporthal de Kamp, bij TTV Vries.

Poppen

31-10-2019
Al een aantal weken werken wij aan het IPC-thema 'speelgoed'. De afgelopen 2 weken hebben wij gewerkt aan de volgende leerdoelen:
- Ik kan een plan bedenken hoe ik iets ga maken
- Ik kan met plaatjes en woorden een plan maken
- Ik kan gereedschap en materiaal op de juiste manier gebruiken om iets te maken.

Eerst hebben we een een ontwerp gemaakt, vervolgens bedacht hoe we iets moeten maken en welke materialen wij daarbij nodig hadden. 
We hebben vorige week een prachtige pop gemaakt van schuim die ook aangekleed werd. Deze week hebben wij nog een handpop gemaakt. 

Ze zijn nog mooier geworden dan we van tevoren hadden bedacht!