We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 5/6

Wie zijn wij?

Wij zijn Paulien de Vries en Margriet Jasperse. Samen werken wij in 
een gezellige klas van 16 kinderen. 
Juf Paulien werkt op maandag en woensdag en juf Margriet werkt op dinsdag, donderdag en vrijdag in de groep.
 
Wat leren wij?
We besteden elke dag aandacht aan rekenen, taal en lezen.
Voor het rekenen werken we uit de methode Wereld in Getallen. In groep 5 leren we onder andere de tafels, deelsommen, deelsommen met rest, getallen t/m 1000 benoemen, plus en min sommen t/m 1000 en digitale en analoge tijd.  In groep 6 leren we onder andere plus en min sommen t/m 10 000, het cijferen (onder elkaar rekenen), grote keer en deel sommen, breuken en we hebben het over oppervlakte, afstanden en digitale en analoge tijd. 
Bij taal gebruiken we de methode Taal Actief. We leren spreekwoorden, we hebben het over zelfstandige naamwoorden en werkwoorden en we leren wat het onderwerp en de persoonsvorm is. Ook besteden we veel tijd en aandacht aan spelling.
Voor het technisch lezen maken we gebruik van de methode Estafette. We leren om steeds sneller te gaan lezen. Ook lezen we leenwoorden en woorden met een trema. We doen ook mee aan 'Scoor een boek'. Dit is een leesbevorderingsproject dat wordt georganiseerd door de bibliotheek.
Bij begrijpend lezen maken we gebruik van de methode Lezen in beeld. Er is aandacht voor verschillende soorten teksten. Met behulp van leessleutels leren we hoe we de teksten moeten lezen, zodat we ze goed kunnen begrijpen. Deze strategie├źn gebruiken we ook als we met andere vakken bezig zijn.  
Nieuw is het vak Engels. We gebruiken hiervoor de digitale methode Take it Easy. Onze digimeester Regis leert ons de Engelse taal bij verschillende thema's.
Daarnaast besteden we aandacht aan IPC waarbij onder andere de vakken aardrijkskunde, natuur, geschiedenis, kunst en mens en maatschappij aan bod komen. 
Twee keer per week hebben wij gymnastiek in de Kamp van juf Petra. 

Zoals u kunt lezen hebben we dus veel te doen!

Via de mail en website houden we onze ouders en verzorgers op de hoogte van het laatste nieuws in onze klas.
 
Juf Paulien en Juf Margriet 

Groepsnieuws

Rennend spelling oefenen

12-02-2020
Groep 5-6 heeft flink gezweet tijdens het oefenen van de woorden voor spelling. Over het schoolplein lagen allemaal proppen papier verspreid met daarop de woorden van spelling. De kinderen moesten naar een prop papier rennen, het woord lezen, de prop weer neerleggen op dezelfde plek en vervolgens weer terug rennen. Bij de tafeltennistafel lag een groot vel papier waar het woord moest worden opgeschreven. Zonder spelfouten natuurlijk! Het papier van groep 5 en het papier van groep 6 zijn helemaal vol geschreven, met heel veel goede woorden. 

Breuken oefenen in groep 6

12-02-2020
De kinderen van groep 6 hebben kennis gemaakt met de breuken. Het was een lekkere kennismaking...De eierkoeken moesten worden verdeeld.Eerst in 2 stukken, toen in 4 stukken en toen in 8 stukken. Er moest ook een eierkoek eerlijk worden verdeeld in 3 stukken.Dat is toch wel lastig!

schaatsen Assen

07-01-2020
Op dinsdag 17 december hebben wij geschaatst in Assen op de ijsbaan op het Koopmansplein. Voor sommige kinderen was het de eerste keer met schaatsen op het ijs. Voor anderen was het 'een makkie'. 

Trash!

11-10-2019
Voorstelling Trash
Groep 5 6 7 en 8 gingen met de bus naar de voorstelling Trash. De voorstelling was in Zuidlaren in de Kimme. We gingen met een hele luxe bus, je moest ook eerst je voeten vegen anders mocht je er niet in.  Toen we uiteindelijk bij de voorstelling aankwamen moesten we eerst 20 minuten wachten. De deuren gingen open en de voorstelling kon eindelijk beginnen. De voorstelling ging over drie muzikale vuilnismannen. We mochten ook op trommels slaan, dat waren emmers met 2 stokken. De vuilnismannen konden hele goeie muziek maken mat afval. Bijvoorbeeld met een container en een prullenbak en ook nog met een doos. Iedereen is geslaagd voor muzikale vuilnisman. Het was allemaal super leuk en iedereen kon het goed zien. Een dikke 10 voor de vuilnismannen. De boodschap was dat je afval nog kan hergebruiken.
Thijs en Tom
Groep 7