emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Agenda

Groep 6

Wie zijn wij?

Wij zijn Margriet Jasperse en Kim Rademaker. Samen werken wij in 
een gezellige klas van 23 kinderen.
Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Margriet voor de klas. Op donderdag en vrijdag is juf Kim in de groep.
 
Wat leren wij?
In groep 6 besteden we elke dag aandacht aan rekenen, taal en lezen.
Voor het rekenen werken we uit de methode Wereld in Getallen. In groep 6 leren we onder andere plus en min sommen t/m 10 000, het cijferen (onder elkaar rekenen), grote keer en deel sommen, breuken en we hebben het over oppervlakte, afstanden en digitale en analoge tijd. 
Bij taal gebruiken we de methode Taal Actief. We leren spreekwoorden, we hebben het over zelfstandige naamwoorden en werkwoorden en we leren wat het onderwerp en de persoonsvorm is. Ook besteden we veel tijd en aandacht aan spelling.
Voor het technisch lezen maken we gebruik van de methode Estafette. We leren om steeds sneller te gaan lezen. Ook lezen we leenwoorden en woorden met een trema. We doen met groep 6 ook elk jaar mee met het Leesvirusproject. Dit is een leesbevorderingsproject dat wordt georganiseerd door de bibliotheek.
Bij begrijpend lezen maken we gebruik van de methode Lezen in beeld. Er is aandacht voor verschillende soorten teksten. Met behulp van leessleutels leren we hoe we de teksten moeten lezen, zodat we ze goed kunnen begrijpen. Deze strategie├źn gebruiken we ook als we met andere vakken bezig zijn, bijvoorbeeld bij aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek.  
Nieuw in groep 6 is het vak Engels. We gebruiken hiervoor de digitale methode Take it Easy. Onze digimeester Regis leert ons de Engelse taal bij verschillende thema's.
Daarnaast besteden we aandacht aan aardrijkskunde(Geobas), geschiedenis (Bij de Tijd), natuur en techniek (Naut) en verkeer (Wijzer door het verkeer).
Juf Marthje geeft ons elke week muziekles en twee keer per week hebben wij gymnastiek van juf Aukelien. 
Op vrijdagmiddag hebben we creatieve middag. Dan gaan we knutselen, tekenen, figuurzagen, kleien enz.

Zoals u kunt lezen hebben we dus veel te doen in groep 6.

Via de mail en website houden we onze ouders en verzorgers op de hoogte van het laatste nieuws in onze klas.
 
Juf Margriet en juf Kim


Groepsnieuws

Leesvirusfeest

16-04-2018
De kinderen van groep 6 hebben het leesvirusproject feestelijk afgesloten.
Op maandagochtend werden we uitgenodigd door de bibliotheek in het ontmoetingshuis in Vries. Eerst speelden we een 'ren je rot' quiz. Daarna mochten de kinderen stemmen op hun leukste leesvirusboek. Het boek dat het meest besmet is, is 'Timo en de oppasninja'. Ook waren er allemaal verschillende activiteiten, die te maken hadden met de boeken,  waaruit de kinderen konden kiezen. Zo konden ze bijvoorbeeld een struisvogel knutselen, een pizza bakken, een (ninja)masker kleuren en een woordzoeker maken.

Hiep hiep hoeraaaaa!!!

12-04-2018
Hieper de piep.....hoeraaaaaa!!!
Sylvester is afgelopen dinsdag, 10 april,  grote broer geworden van lieve, kleine Olivia! Van harte gefeliciteerd van ons allemaal!
Dit moest natuurlijk gevierd worden in de klas met heerlijke roze koeken, slagroom en roze muisjes! Wij wensen jullie heel veel geluk, liefde en gezondheid!

Bezoek Drents Archief

22-03-2018

Groep 6 is naar het Drents Archief geweest. Daar hebben de kinderen een computerspel gespeeld over Louis van Heiden, beter bekend als Berend Botje. De kinderen zijn op zoek gegaan naar een medaille die Louis van Heiden kwijt was geraakt. Aan het einde van het computerspel kreeg iedereen een hint en konden de kinderen de medaille gaan zoeken. En.... hij is gevonden! De kinderen weten nu ook van alles over 'Berend Botje'. Het was een leuke en leerzame ochtend!

De draak van groep 6!

16-03-2018
Groep 6 is al een aantal weken bezig met het leesproject "Leesvirus". 
Welk boek heeft het besmettelijke Leesvirus???
Dit wordt georganiseerd door de bibliotheek en alle scholen van de gemeente Tynaarlo kunnen hier aan meedoen.  Naast het vele lezen in de klas, worden er ook creatieve opdrachten en vragen bedacht die groep 6 moet uitvoeren. Hier krijgen wij punten voor als klas. Uiteindelijk wint de klas met de meeste punten. Daar gaan we natuurlijk voor! Een van de creatieve opdrachten die we de afgelopen weken kregen was het maken van een draak. Hoe, wat, met wie en waarmee moesten we zelf bedenken.....

Uiteindelijk is dit het geworden en zijn wij supertrots op ons mooie kunstwerk!

(Juf Kim heeft de draak uitgetekend op 8 vellen wit papier. Elk vel is ingekleurd door een drietal van kinderen met kleurpotloden en wasco).

bezoek bouwplaats

13-03-2018

De kinderen van groep 6 zijn op de bouwplaats van de nieuwe school geweest. Ze hebben uitleg gekregen over de bouw van de nieuwe school. Ook hebben ze gezien hoe de sloop gaat en hoe het weer wordt opgebouwd.