emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 6

Wie zijn wij?

Wij zijn Annie Kaput en Paulien de Vries. Samen werken wij in 
een gezellige klas van 28 kinderen. 
Juf Paulien werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag en juf Annie werkt op dinsdag in de groep.
 
Wat leren wij?
In groep 6 besteden we elke dag aandacht aan rekenen, taal en lezen.
Voor het rekenen werken we uit de methode Wereld in Getallen. In groep 6 leren we onder andere plus en min sommen t/m 10 000, het cijferen (onder elkaar rekenen), grote keer en deel sommen, breuken en we hebben het over oppervlakte, afstanden en digitale en analoge tijd. 
Bij taal gebruiken we de methode Taal Actief. We leren spreekwoorden, we hebben het over zelfstandige naamwoorden en werkwoorden en we leren wat het onderwerp en de persoonsvorm is. Ook besteden we veel tijd en aandacht aan spelling.
Voor het technisch lezen maken we gebruik van de methode Estafette. We leren om steeds sneller te gaan lezen. Ook lezen we leenwoorden en woorden met een trema. We doen met groep 6 ook elk jaar mee met het Leesvirusproject. Dit is een leesbevorderingsproject dat wordt georganiseerd door de bibliotheek.
Bij begrijpend lezen maken we gebruik van de methode Lezen in beeld. Er is aandacht voor verschillende soorten teksten. Met behulp van leessleutels leren we hoe we de teksten moeten lezen, zodat we ze goed kunnen begrijpen. Deze strategieën gebruiken we ook als we met andere vakken bezig zijn.  
Nieuw in groep 6 is het vak Engels. We gebruiken hiervoor de digitale methode Take it Easy. Onze digimeester Regis leert ons de Engelse taal bij verschillende thema's.
Daarnaast besteden we aandacht aan aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, techniek en verkeer. 
Twee keer per week hebben wij gymnastiek in de Kamp van meester Hans. 

Zoals u kunt lezen hebben we dus veel te doen in groep 6.

Via de mail en website houden we onze ouders en verzorgers op de hoogte van het laatste nieuws in onze klas.
 
Juf Annie en juf Paulien

Groepsnieuws

Schoolvoetbal

07-06-2019
We moesten 3 wedstrijden achterelkaar spelen. De eerste hebben we gelijk gespeeld met 1-1. De tweede wedstrijd hebben we gewonnen met 2-1. De laatste twee wedstrijden verloren we, de uitslag weten we niet meer precies. We denken 3-1 en 6-0.
We zijn vierde geworden. Maar we kregen geen beker of medaille. De bekers waren van plastic. 
We hebben heel veel plezier gehad en zijn blij dat we mee hebben gedaan.


Van: Noa, Lisa en Laura (groep 5)
       Luna, Leonie, Lieke, Médien en Yfke (groep 6)

Toneelstukje Spikkeltje groep 6

13-05-2019
Vandaag deden we het toneelstuk Spikkeltje. We verdeelden het in twee groepen. Groepje 1 moest voor groep 1 optreden en groepje 2 moest voor groep 2 en 3 optreden. Toen we klaar waren kregen we een groot applaus en veel complimenten, we waren tevreden en we vonden het superleuk! 
Het toneelstukje ging over een koning en een koningin die zo graag een kindje wilden hebben, de koningin ging naar de heks en vertelde dat ze zo graag een kindje wilde hebben. De heks gaf haar een gespikkeld lijster eitje die ze moest uitbroeden in de oude lindeboom. Maar de heks zei er wel bij dat ze haar kindje niet in de herfst buiten moest laten anders zou ze als een vogeltje wegvliegen. 3 weken later kwam er zoals verwacht een klein kindje uit het eitje. Ze had 3 spikkeltjes op haar buik, ze heette eigenlijk Gloriandarina maar de meeste mensen noemde haar Spikkeltje, dat was eenvoudiger. 
Aan het eind trouwt Spikkeltje met de prins en leefden ze nog lang en gelukkig.

Van Lieke en Ben
Groep 6

Schoolvoetbaltoernooi

26-04-2019
Op woensdagmiddag 17 april is het schoolvoetbaltoernooi geweest. Er is gezellig en sportief gespeeld. Het jongensteam van groep 8 is door en ook de meiden van groep 5/6 mogen door naar de volgende ronde. Deze is op 22 mei.

techniek in groep 6

01-02-2019
Donderdag kwam juf Jeanette van de bibliotheek bij ons in de klas. Ze gaf een techniekles. Techniek was leuk om te doen. Iedereen wou het nog wel een keer doen. Iedereen had mooie creaties gemaakt. Dit had je nodig om een kietel machine te maken : een veer , een motor , en een knop om in te drukken en elektriciteit. Om een lampje te laten branden heb je nodig : snoer, magneten, en elektriciteit (een batterij) natuurlijk. En iedereen had een ander pakketje. En maakte dus ook andere dingen. 
We hebben ook een filmpje gezien over hoe stroom werkt.
Het was super leuk!De Welterberg

07-12-2018
Vrijdag 30 november 2018.
Vrijdag de 30e ging groep 6 naar de Welterberg.
We maakten kennis met Inneke. Zij gaf ons daar les over bomen.
Groep 6 vertrok om  kwart voor één op de fiets.
We gingen een boomtekening maken en de bosjes snoeien.
Ook ging groep 6 geblinddoekt en moesten ze twee soorten bomen voelen.
Kortom het was een leuke middag.

Van Kenan en Jorn