emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Agenda

Groep 6

Wie zijn wij?

Wij zijn Margriet Jasperse en Kim Rademaker. Samen werken wij in 
een gezellige klas van 23 kinderen.
Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Margriet voor de klas. Op donderdag en vrijdag is juf Kim in de groep.
 
Wat leren wij?
In groep 6 besteden we elke dag aandacht aan rekenen, taal en lezen.
Voor het rekenen werken we uit de methode Wereld in Getallen. In groep 6 leren we onder andere plus en min sommen t/m 10 000, het cijferen (onder elkaar rekenen), grote keer en deel sommen, breuken en we hebben het over oppervlakte, afstanden en digitale en analoge tijd. 
Bij taal gebruiken we de methode Taal Actief. We leren spreekwoorden, we hebben het over zelfstandige naamwoorden en werkwoorden en we leren wat het onderwerp en de persoonsvorm is. Ook besteden we veel tijd en aandacht aan spelling.
Voor het technisch lezen maken we gebruik van de methode Estafette. We leren om steeds sneller te gaan lezen. Ook lezen we leenwoorden en woorden met een trema. We doen met groep 6 ook elk jaar mee met het Leesvirusproject. Dit is een leesbevorderingsproject dat wordt georganiseerd door de bibliotheek.
Bij begrijpend lezen maken we gebruik van de methode Lezen in beeld. Er is aandacht voor verschillende soorten teksten. Met behulp van leessleutels leren we hoe we de teksten moeten lezen, zodat we ze goed kunnen begrijpen. Deze strategie├źn gebruiken we ook als we met andere vakken bezig zijn, bijvoorbeeld bij aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek.  
Nieuw in groep 6 is het vak Engels. We gebruiken hiervoor de digitale methode Take it Easy. Onze digimeester Regis leert ons de Engelse taal bij verschillende thema's.
Daarnaast besteden we aandacht aan aardrijkskunde(Geobas), geschiedenis (Bij de Tijd), natuur en techniek (Naut) en verkeer (Wijzer door het verkeer).
Juf Marthje geeft ons elke week muziekles en twee keer per week hebben wij gymnastiek van juf Aukelien. 
Op vrijdagmiddag hebben we creatieve middag. Dan gaan we knutselen, tekenen, figuurzagen, kleien enz.

Zoals u kunt lezen hebben we dus veel te doen in groep 6.

Via de mail en website houden we onze ouders en verzorgers op de hoogte van het laatste nieuws in onze klas.
 
Juf Margriet en juf Kim


Groepsnieuws

Naar De Kiep

16-02-2018
Hallo allemaal,

Wij zijn naar De Kiep geweest.
Het was leuk. We hebben groepjes gemaakt.
We hadden ook cavia's in onze handen vast gehouden.
We hadden zicht, gevoel, gehoor, smaak en algemeen en pauze.
Met de smaak had het groepje van Erwin, Naomi, Ja'Nayra en Geert Jan veels teveel hadden Erwin en Naomi kaneel en Ja'Nayra zout en Geertjan niks.
 Het groepje Floortje, Leah, Ward en Geli we gingen naar de kantine, Geli  hielp met de kippen  trainen.

groetjes van Geert-Jan en Geli.

Lekker rekenen

13-02-2018

De kinderen van groep 6 hebben een hele lekkere rekenles gehad. We hebben kennis gemaakt met breuken. Hierbij hebben we de eierkoek in eerlijke stukken verdeeld.

Presentatie Olympische spelen

06-02-2018
De kinderen van groep 6, 7 en 8 kregen op dinsdagmiddag 6 februari een presentatie over de Olympische spelen. Herbert Dijkstra vertelde over het ontstaan van de Olympische spelen, over de Olympische eed en over de Olympische gedachte. Ook vertelde hij hoe het was om zelf mee te doen aan de Olympische spelen. Daar hoorde ook een leuke anekdote bij, waar we erg om hebben gelachen...

Spreekbeurt

26-01-2018
Vandaag heeft Laurens zijn spreekbeurt gehouden over uilen. We hebben veel geleerd en als verrassing mochten we braakballen uitpluizen! Wat een feest was het! We hebben veel schedels, kaken en beenderen van mollen, veldmuizen en andere dieren kunnen vinden. Daarna mochten de kinderen alles mee naar huis nemen om het aan hun ouders te laten zien!

Bezoek Gevangenismuseum

18-01-2018
Op dinsdag 16 januari zijn wij met groep 6 naar het Gevangenismuseum in Veenhuizen geweest. We hebben hier een rondleiding gekregen door het museum, maar we zijn ook naar het cellencomplex 'De rode pannen' geweest. Dit was een indrukwekkende ervaring.
De foto's van ons bezoek staan onder het kopje foto's op deze site.