emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Agenda

Groep 6

Wie zijn wij?

Wij zijn Annie Kaput en Paulien de Vries. Samen werken wij in 
een gezellige klas van 28 kinderen. 
Juf Paulien werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag en juf Annie werkt op dinsdag in de groep.
 
Wat leren wij?
In groep 6 besteden we elke dag aandacht aan rekenen, taal en lezen.
Voor het rekenen werken we uit de methode Wereld in Getallen. In groep 6 leren we onder andere plus en min sommen t/m 10 000, het cijferen (onder elkaar rekenen), grote keer en deel sommen, breuken en we hebben het over oppervlakte, afstanden en digitale en analoge tijd. 
Bij taal gebruiken we de methode Taal Actief. We leren spreekwoorden, we hebben het over zelfstandige naamwoorden en werkwoorden en we leren wat het onderwerp en de persoonsvorm is. Ook besteden we veel tijd en aandacht aan spelling.
Voor het technisch lezen maken we gebruik van de methode Estafette. We leren om steeds sneller te gaan lezen. Ook lezen we leenwoorden en woorden met een trema. We doen met groep 6 ook elk jaar mee met het Leesvirusproject. Dit is een leesbevorderingsproject dat wordt georganiseerd door de bibliotheek.
Bij begrijpend lezen maken we gebruik van de methode Lezen in beeld. Er is aandacht voor verschillende soorten teksten. Met behulp van leessleutels leren we hoe we de teksten moeten lezen, zodat we ze goed kunnen begrijpen. Deze strategie├źn gebruiken we ook als we met andere vakken bezig zijn.  
Nieuw in groep 6 is het vak Engels. We gebruiken hiervoor de digitale methode Take it Easy. Onze digimeester Regis leert ons de Engelse taal bij verschillende thema's.
Daarnaast besteden we aandacht aan aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, techniek en verkeer. 
Twee keer per week hebben wij gymnastiek in de Kamp van meester Hans. 

Zoals u kunt lezen hebben we dus veel te doen in groep 6.

Via de mail en website houden we onze ouders en verzorgers op de hoogte van het laatste nieuws in onze klas.
 
Juf Annie en juf Paulien

Groepsnieuws

Afsluiting Kinderboekenweek

12-10-2018
Als afsluiting van de Kinderboekenweek hebben de kinderen uit de bovenbouw voorgelezen bij de jongere kinderen. De kleuters hadden zelf hun lievelingsboek gekozen. In groep 3 werden er eigen verhalen bedacht en geschreven, met hulp van groep 8. Het was erg gezellig en de kinderen konden elkaar goed helpen.

stagiaire groep 6

03-10-2018
Dag,

Ik ben Kelt Peper. Ik ben eerstejaars student aan de Stenden PABO in Assen.
De reden dat ik voor de PABO heb gekozen is, omdat ik zelf leuke leerkrachten waaronder een meester heb gehad. Zo zou ik ook altijd willen zijn.
Ik loop stage tot februari 2019 op de Vijverstee in groep 6.
De school en de leerlingen vind ik leuk en ik heb veel zin in deze stageperiode.

Remwegdemonstratie voor groep 4 t/m 8

03-10-2018
De kinderen van groep 4 t/m 8 hebben woensdagmorgen gekeken naar een remweg demonstratie. Het Verkeersveiligheidsteam (VVT) van de Vijverstee heeft dit georganiseerd i.s.m. Veilig Verkeer Nederland.
De kinderen hebben gezien hoe lang het duurt voordat een auto stilstaat als deze met 30 of 50 kilometer per uur rijdt. Dat was af en toe best even schrikken.
Zie voor meer foto's het fotoalbum.

Vijverstee reclame

21-09-2018
De eerste weken van groep zes. Er waren veel dingen nieuw zoals IPC en Engels en buiten gym. We deden een iPhone route in de kerk met cultuur. En we hebben met laptops gewerkt, we werken in de kuil en we werken samen. Jullie denken vast wat is IPC? Dat is aardrijkskunde en
natuur en techniek en geschiedenis in een. We doen spelletjes en moeten veel opzoeken. We zoeken nu iets over bedrijven in Nederland en over de hele wereld. Het is hartstikke leuk!

Groeten Antonia en Luna