emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Agenda

Groep 6

Wie zijn wij?

Wij zijn Margriet Jasperse en Kim Rademaker. Samen werken wij in 
een gezellige klas van 23 kinderen.
Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Margriet voor de klas. Op donderdag en vrijdag is juf Kim in de groep.
 
Wat leren wij?
In groep 6 besteden we elke dag aandacht aan rekenen, taal en lezen.
Voor het rekenen werken we uit de methode Wereld in Getallen. In groep 6 leren we onder andere plus en min sommen t/m 10 000, het cijferen (onder elkaar rekenen), grote keer en deel sommen, breuken en we hebben het over oppervlakte, afstanden en digitale en analoge tijd. 
Bij taal gebruiken we de methode Taal Actief. We leren spreekwoorden, we hebben het over zelfstandige naamwoorden en werkwoorden en we leren wat het onderwerp en de persoonsvorm is. Ook besteden we veel tijd en aandacht aan spelling.
Voor het technisch lezen maken we gebruik van de methode Estafette. We leren om steeds sneller te gaan lezen. Ook lezen we leenwoorden en woorden met een trema. We doen met groep 6 ook elk jaar mee met het Leesvirusproject. Dit is een leesbevorderingsproject dat wordt georganiseerd door de bibliotheek.
Bij begrijpend lezen maken we gebruik van de methode Lezen in beeld. Er is aandacht voor verschillende soorten teksten. Met behulp van leessleutels leren we hoe we de teksten moeten lezen, zodat we ze goed kunnen begrijpen. Deze strategie├źn gebruiken we ook als we met andere vakken bezig zijn, bijvoorbeeld bij aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek.  
Nieuw in groep 6 is het vak Engels. We gebruiken hiervoor de digitale methode Take it Easy. Onze digimeester Regis leert ons de Engelse taal bij verschillende thema's.
Daarnaast besteden we aandacht aan aardrijkskunde(Geobas), geschiedenis (Bij de Tijd), natuur en techniek (Naut) en verkeer (Wijzer door het verkeer).
Juf Marthje geeft ons elke week muziekles en twee keer per week hebben wij gymnastiek van juf Aukelien. 
Op vrijdagmiddag hebben we creatieve middag. Dan gaan we knutselen, tekenen, figuurzagen, kleien enz.

Zoals u kunt lezen hebben we dus veel te doen in groep 6.

Via de mail en website houden we onze ouders en verzorgers op de hoogte van het laatste nieuws in onze klas.
 
Juf Margriet en juf Kim


Groepsnieuws

Sportieve ochtend

12-07-2018
De kinderen van de groepen 6, 7 en 8 werden woensdagochtend 11 juli getrakteerd op een sportieve ochtend. Juf Aukelien had samen met de kinderen vier leuke activiteiten bedacht, namelijk klimmen, voetbal, bunkertrefbal en de tumblingbaan.  De kinderen konden zich inschrijven voor drie activiteiten. Er is ontzettend gezellig en fanatiek gesport deze ochtend! Juf Aukelien, meerster Twan en alle stagiaires bedankt voor deze leuke ochtend!

Juffenfeest!

04-07-2018
Vrijdag 29 juni was het feest op school! Iedereen mocht verkleed komen en er hoefde de hele dag niet gewerkt te worden. De kinderen van groep 6, 7 en 8 hebben een optreden voor elkaar gedaan. Groep 6 zong de 'Citrussong' die ze van juf Minka hadden geleerd. Natuurlijk werden de kinderen ook verwend met lekkers.

Tennisles tijdens gym

04-07-2018
De kinderen van groep 6 hebben dinsdag 3 juli tennisles gekregen op de vernieuwde tennisbaan van 'Are You Ready'. Het was een leuke en ook warme les!

Filosofieles van de oom van Len!

22-06-2018
vrijdag 22 juni kregen de kinderen van groep 6 de Vijverstee filosofieles van
Floris Van Den Berg. Ze vonden het heel leuk. Ze hadden het heel erg naar hun zin. Na 75 minuten les was de concentratie weg. Ze hebben geleerd denken over denken. 's Middags heeft hij nog een les gegeven doei!!!!!!!!!!!! 

gemaakt door Len en Laurens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Obstakel run

12-06-2018
Op woensdag 6 juni hebben de kinderen tijdens de gymles een obstakel run gedaan. Ze moesten een parcours afleggen met allerlei hindernissen. Vies worden mocht! Aan het einde van het parcours mochten ze ook nog buik glijden over een baan met groene zeep.