We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 7

Wie zijn wij?
Wij zijn Yvonne Makkinga en Paulien de Vries. Yvonne is er op maandag en dinsdag en woensdag, Yvonne op donderdag en vrijdag. Groep 7 bestaat uit 28 leerlingen

Wat leren wij?We werken dagelijks op school aan verschillende vakken; rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen en technisch lezen. Daarnaast gaan we het komende schooljaar meer projectmatig werken. De zaakvakken zullen binnen verschillende thema’ s aan bod komen.

Kinderen gaan zelf op zoek naar informatie over verschillende onderwerpen en presenteren deze uiteindelijk voor de rest van de groep. Dit kan in de vorm van een powerpoint, muurkrant of andere vorm van overdracht. Verder wordt er gewerkt aan eigen verantwoordelijkheid. Kinderen leren zelf na te denken over wat ze zouden willen leren of verder willen onderzoeken, hoe ze dit zouden kunnen aanpakken en wat ze daarvoor nodig hebben. De leerkracht neemt hierin een coachende rol aan.
Niet alleen worden er oudergesprekken gevoerd, ook staan er kindgesprekken op het programma. Kinderen geven hierin zelf aan wat ze willen leren, waaraan ze zouden willen werken en wat de leerkracht hierin voor ze kan betekenen.

Belangrijke activiteiten in groep 7: Verkeersexamen, Project WOII, muzieklessen, schoolreis, kinderpostzegels, de Kiep en activiteiten binnen cultuurmenu.

Yvonne en Paulien 

Groepsnieuws

Trash!

11-10-2019
Voorstelling Trash
Groep 5 6 7 en 8 gingen met de bus naar de voorstelling Trash. De voorstelling was in Zuidlaren in de Kimme. We gingen met een hele luxe bus, je moest ook eerst je voeten vegen anders mocht je er niet in.  Toen we uiteindelijk bij de voorstelling aankwamen moesten we eerst 20 minuten wachten. De deuren gingen open en de voorstelling kon eindelijk beginnen. De voorstelling ging over drie muzikale vuilnismannen. We mochten ook op trommels slaan, dat waren emmers met 2 stokken. De vuilnismannen konden hele goeie muziek maken mat afval. Bijvoorbeeld met een container en een prullenbak en ook nog met een doos. Iedereen is geslaagd voor muzikale vuilnisman. Het was allemaal super leuk en iedereen kon het goed zien. Een dikke 10 voor de vuilnismannen. De boodschap was dat je afval nog kan hergebruiken.
Thijs en Tom
Groep 7