emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Agenda

Groep 8

Wie zijn wij?
We zijn Yvonne Makkinga en Paulien de Vries.  Op maandag, dinsdag en vrijdag is Yvonne er en op woensdag en donderdag Paulien. De groep bestaat uit 28 leerlingen.
 
Wat leren wij?

We werken op school aan verschillende vakken: Rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen, technisch lezen, aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek, Engels en gymnastiek. Verder houdt iedereen een spreekbeurt en eventueel een boekbespreking voor de klas. Vaak gebeurt dit met een mooie powerpointpresentatie of een presentatie met materialen. We werken projectmatig aan de zaakvakken. Kinderen gaan zelf op zoek naar informatie en presenteren de geleerde informatie in de vorm van een PowerPoint of een muurkrant etc.
 
Speciale activiteiten in groep 8 

Uitstapjes en schoolreis
We gaan dit jaar twee maal op schoolreis. In oktober naar Walibi en aan het einde van het schooljaar is het nog een verrassing. In januari hebben we een theatervoorstelling in de Kolk.
 

Musical
Aan het eind van het schooljaar presenteren we een musical, waaraan we na de meivakantie gaan werken. Ook dit jaar zal de musical gehouden worden in cafĂ© Onder de Linden in Vries.


juf Paulien en juf Yvonne

Groepsnieuws

Een nieuwe lichting EHBO-ers

05-04-2018
Na een 12-tal theorie- en praktijklessen zijn alle 28 leerlingen van groep 8 geslaagd voor het EHBO-jeugddiploma. Dinsdag deden ze het theorie-examen en donderdag onder het toeziend oog van 4 examinatoren het praktijkgedeelte.

Onder leiding van Jan, Anke en Henk is er veel geleerd, geoefend en gesproken over het reageren op een ongeval, het neerleggen en vervoeren van personen, het aanleggen van verbanden, het omgaan met verslikking, verbranding en nog veel meer.

Groep 8: van harte gefeliciteerd. En zoals Jan al zei: 'We hopen dat he het nooit nodig zult hebben.......'

project bouw groep 8

30-03-2018
Afgelopen weken zijn we bezig geweest met de projectopdracht voor bouw: 
- hoe zou de ideale basisschool eruitzien?
- welke tips en tops zou je De Vijverstee mee willen geven na 8 jaar op de school gezeten te hebben?
De resultaten zijn gepresenteerd op de kijkmiddag en zijn te zien op de foto's.

Kampioenen

25-03-2018
En nu op naar Hoogeveen voor het Drents kampioenschap. Dames GEFELICITEERD !!!!