emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Agenda

Groep 8

Wie zijn wij?
We zijn Yvonne Makkinga en Paulien de Vries.  Op maandag, dinsdag en vrijdag is Yvonne er en op woensdag en donderdag Paulien. De groep bestaat uit 28 leerlingen.
 
Wat leren wij?

We werken op school aan verschillende vakken: Rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen, technisch lezen, aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek, Engels en gymnastiek. Verder houdt iedereen een spreekbeurt en eventueel een boekbespreking voor de klas. Vaak gebeurt dit met een mooie powerpointpresentatie of een presentatie met materialen. We werken projectmatig aan de zaakvakken. Kinderen gaan zelf op zoek naar informatie en presenteren de geleerde informatie in de vorm van een PowerPoint of een muurkrant etc.
 
Speciale activiteiten in groep 8 

Uitstapjes en schoolreis
We gaan dit jaar twee maal op schoolreis. In oktober naar Walibi en aan het einde van het schooljaar is het nog een verrassing. In januari hebben we een theatervoorstelling in de Kolk.
 

Musical
Aan het eind van het schooljaar presenteren we een musical, waaraan we na de meivakantie gaan werken. Ook dit jaar zal de musical gehouden worden in cafĂ© Onder de Linden in Vries.


juf Paulien en juf Yvonne

Groepsnieuws

Presentatie Olympische spelen

06-02-2018
De kinderen van groep 6, 7 en 8 kregen op dinsdagmiddag 6 februari een presentatie over de Olympische spelen. Herbert Dijkstra vertelde over het ontstaan van de Olympische spelen, over de Olympische eed en over de Olympische gedachte. Ook vertelde hij hoe het was om zelf mee te doen aan de Olympische spelen. Daar hoorde ook een leuke anekdote bij, waar we erg om hebben gelachen...

Groepsoverstijgend knutselcircuit

15-12-2017
Vrijdag 15 december hebben de leerlingen van groep 6, 7 en 8 een knutselcircuit gehad. De kinderen gingen bij verschillende onderdelen aan de slag. Hierdoor kwamen ze niet alleen in aanraking met hun klasgenoten maar ook met leerlingen van de andere groepen. De kinderen waren intensief en goed bezig.
Het was een leuke en geslaagde middag.

Schoolreis naar Walibi

07-11-2017
                                                               Walibi

Wij gingen op 18 okt. met de bus naar Walibi. 
We gingen met groepjes door het park.
Er was een verzamelplaats, daar lagen de tassen.
We renden allemaal naar verschillende attracties.
Het was voor zuid en midden Nederland in de herfstvakantie, dus het was drukker dan normaal.
Het was zonnig en lekker warm.
Dus uiteindelijk heeft iedereen het leuk gehad.  
                                        
                               gemaakt door Erwin en Lars