We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Video's Agenda

Groep 8

Wie zijn wij?Wij zijn Resa Boersma en Irene de Wit. Maandag, dinsdag en woensdag staat Irene voor de groep en donderdag en vrijdag Resa. Groep 8 bestaat uit 22 enthousiaste leerlingen.

Wat leren wij?
Eigen verantwoordelijkheid op alle gebieden.
Starten van de dag:
Het dagprogramma en bordwerk (korte herhaling van lesstof) staan op het bord. Ieder kind pakt bij binnenkomst zijn eigen laatje uit de daarvoor bestemde kast en verzamelt zijn eigen boeken en schriften, nodig voor de ochtend.
Werken:
We werken samen, alleen of aan de instructietafel. Het ene kind heeft meer instructie nodig dan het andere. Kinderen bepalen mede wat voor hen de fijnste manier van werken is.
Werken buiten de klas:
De kinderen kunnen ook op het leerplein of buiten werken.
Nakijken van het eigen werk:
Kinderen kijken hun eigen werk na en bekijken hun fouten. Ze letten onder meer op slordigheid en onzorgvuldigheid en kunnen aangeven of ze extra hulp nodig hebben.
Samenwerken:
Op school wordt veel aandacht besteed aan het samenwerken en dit jaar starten we met het IPC ( International Primary Curriculum). Alle zaakvakken worden geïntegreerd en in projectvorm aangeboden.
Groepsbespreking:
Een paar maal per schooljaar hebben de leerkrachten een groepsbespreking met Aleid, de Intern Begeleider. De groep wordt besproken en hier kunnen weer leerling besprekingen uit voortkomen. Als een kind extra zorg nodig heeft, wordt dit met ouders besproken.
Oudergesprekken:
In het begin van het jaar is er voor alle ouders een omgekeerd oudergesprek. De leerkrachten willen in dat gesprek graag van de ouders zo veel mogelijk informatie over hun kind verkrijgen. Na de citotoetsen volgen dan nog 2 oudergesprekken in februari en juni, waarbij de
kinderen ook worden uitgenodigd (om het kind mede verantwoordelijk te maken voor zijn/haar eigen leerproces).
Extra ondersteuning:
Sommige kinderen krijgen extra ondersteuning van de onderwijsassistent. Dit vindt buiten de groep plaats. Kinderen die meer aan kunnen, werken met onderdelen van "levelwerk". Enkele kinderen volgen het complete aanbod van levelwerk.
Kanjertraining:
In groep 8 besteden we, net als de andere groepen, aandacht aan het sociale gedrag van de kinderen d.m.v. kanjerlessen. Kinderen leren zich bewust te worden van hun eigen gedrag en het gedrag van een ander d.m.v. gekleurde petten. Ze leren o.a. hoe ze hun eigen gedrag kunnen aanpassen door in bepaalde situaties ‘een andere kleur pet op te zetten’. Naast de schoolregels zijn er door de kinderen groepsregels opgesteld, waar we ons binnen de groep allemaal aan houden.

Groepsnieuws

Trash!

11-10-2019
Voorstelling Trash
Groep 5 6 7 en 8 gingen met de bus naar de voorstelling Trash. De voorstelling was in Zuidlaren in de Kimme. We gingen met een hele luxe bus, je moest ook eerst je voeten vegen anders mocht je er niet in.  Toen we uiteindelijk bij de voorstelling aankwamen moesten we eerst 20 minuten wachten. De deuren gingen open en de voorstelling kon eindelijk beginnen. De voorstelling ging over drie muzikale vuilnismannen. We mochten ook op trommels slaan, dat waren emmers met 2 stokken. De vuilnismannen konden hele goeie muziek maken mat afval. Bijvoorbeeld met een container en een prullenbak en ook nog met een doos. Iedereen is geslaagd voor muzikale vuilnisman. Het was allemaal super leuk en iedereen kon het goed zien. Een dikke 10 voor de vuilnismannen. De boodschap was dat je afval nog kan hergebruiken.
Thijs en Tom
Groep 7