emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Agenda

Voortgang vernieuwbouw

Vijverblad Special Edition

17-07-2018
Een speciaal Vijverblad met veel informatie over de nieuwe school en over de start van het nieuwe schooljaar in het nieuwe gebouw.

Vijverblad extra editie

Juf Fenny met pensioen

16-07-2018
Juf Fenny gaat met pensioen! Het team van De Vijverstee en OBS De Zeijer Hoogte zingen Fenny toe tijdens haar afscheidsfeest.


Zie ook onder "Foto's"

NK schoolhandbal

26-06-2018
Na het behalen van het Drents kampioenschap in april was het zaterdag 23 juni eindelijk zover. Naar het NK te Arnhem. Om  7.15 uur al in de auto. Beetje zenuwachtig en ook gespannen. De eerste wedstrijd werd direct duidelijk dat het niveau op het NK een stuk hoger ligt dan op het Drents kampioenschap. Deze wedstrijd werd ruim verloren van de latere kampioen uit Naaldwijk. De twee volgende wedstrijden werden helaas nipt verloren en was het duidelijk dat de kruisfinales zo goed als buiten bereik waren. De laatste twee poulewedstrijden werden toch nog ruim gewonnen waarmee de deelname aan het NK goed werd afgesloten. Met prima inzet en veel plezier hebben de meiden (Selina, Sanne, Aniek, Nina, Ilaria, Serra, Valerie, Ilse en Vera) gespeeld. Helaas de finaleronde net niet gehaald maar wel een fantastische ervaring rijker.

Oud papier

21-06-2018
Op 9 juli wordt er weer oud papier opgehaald

Vacature MR

05-06-2018
De MR van de Vijverstee is op zoek naar een nieuw lid voor de oudergeleding. Klik hier voor meer informatie.

Dag eerder zomervakantie

30-05-2018
Beste ouders/verzorgers,

In verband met de verhuizing naar de nieuwbouw zijn we genoodzaakt om de kinderen een dag eerder met zomervakantie te laten gaan. Dit betekent dat we de laatste schooldag vieren op donderdag 19 juli en dat de kinderen op vrijdag 20 juli al vrij zijn!

Burgemeester komt op school

25-05-2018
Eindelijk was het zover.
Vrijdag 13 april komt de burgemeester op school.
Niet zomaar,.....
Mare uit groep 5 heeft een brief geschreven aan de burgemeester, waarin ze aangeeft dat ze niet veilig op school kan komen.
Dit is niet alleen een probleem van Mare, maar van veel meer kinderen.
Samen met de VVT is een actie gestart "Veilig van en naar school".
De burgemeester Marcel Thijsen vond het een goede actie en komt uitgerekend op de risicovolle vrijdag de dertiende naar de vijverstee!
Mare en haar ouders worden door de burgemeester van huis gehaald.
Onderweg staan kinderen van school samen met de VVT ze op te wachten .
Met z'n allen lopen ze de route naar school.
We staan even stil bij de rotonde Nieuwe Rijksweg/ Asserstraat, dat als een gevaarlijk punt wordt beschouwd.
We hebben in de hele provincie Drenthe afgesproken dat auto's op de rotonde voorrang hebben en dat kunnen we niet veranderen, laat de burgemeester duidelijk weten.
Een discussiepunt is ook de kruising met Koffiedik, waar aan de overkant haaientanden staan, terwijl aan de Koffiedik geen aanduidingen zijn.
Volgens de kinderen rijden de auto's te hard en kunnen ze deze niet zo snel zien aankomen.
Alle probleem situaties komen aan bod. De burgemeester geeft aan dat er met kleuren en verkeersborden best het een en ander mogelijk is. Verkeersregels kan hij niet veranderen.
Op het schoolplein staan alle kinderen , leerkrachten en ouders de burgemeester al op te wachten.
Hier wordt hij toegesproken door Gerda en door Ineke van de VVT.
Hier krijgt hij door en aantal kinderen de dozen vol ideeen aangereikt.
Hij reageert hier erg enthousiast op en vindt het dan ook een leuk idee, omdat kinderen met hele andere ogen naar het verkeer kijken.
"Ik ga ale ideeen bekijken en kom dan terug", beloofd de burgemeester.
En Mare , die had niet verwacht dat er zoveel mensen zouden zijn.
Als alle kinderen weer naar binnen gaan, drinkt de burgemeester samen met Gerda en de VVT nog een kopje koffie.
Er wordt nog nagepraat over wat de burgemeester onderweg is tegen gekomen aan verkeersproblemen en de verkeersveiligheid rondom school en hoe dit eventueel op te lossen.
Nu is het wachten op een reactie van de burgemeester.
Zodra we wat weten laten we het horen!!!!!!
We hebben goede hoop dat er eindelijk wat aan de verkeersveiligheid wordt gedaan om er voor te zorgen dat iedereen op een veilige manier van en naar school kan!Handbalkampioenen op de radio

26-04-2018
De schoolhandbalkampioenen zijn uitgenodigd door Radio Tynaarlo lokaal om hun verhaal te doen over het behaalde kampioenschap.
De kersverse Drentse kampioenen zijn maandag 30 april te horen op Tynaarlo Lokaal van 19.30u tot 20.00u op FM 105,9 & 107,4 of op de kabel 105,5. Via internet kunt u het interview volgen op www.tynaarlolokaal.nl

workshops cultuur

26-04-2018
De groepen 1 tot en met 4 hadden deze ochtend 3 verschillende workshops met als thema "Verliefd in en op Drenthe." Aan de hand van een verhaal over de bekende schilder Taco Mesdag gingen de kinderen aan de slag. Zo werd er een workshop dans gegeven. Op verschillende muzieksoorten nodigde de docent de kinderen uit om te bewegen, dansen als een deftig persoon, het hooghouden van een "waterdruppel" op verschillende ritmes.
De tweede workshop die gevolgd werd was het maken van een schimmenspelverhaal. Achter een groot wit laken met daarachter een felle lamp speelden de kinderen een kort verhaaltje na. Ze gebruikten hun eigengemaakte poppen/dieren op een mooi potlood. Dit potlood kregen ze als cadeautje mee naar huis zodat ze er thuis verder mee kunnen spelen.
De derde workshop was schilderen. De opdracht was: teken een landschap en je mag geen wit papier meer zien...Ze kregen de kleuren rood, geel, groen, blauw en bruin.
Vooral voor de jongsten was dit best een pittige klus, maar de resultaten mogen er zijn! Ware kunstwerken hangen nu in de groepen 1 tot en met 4.
Iedereen heeft genoten van deze geslaagde cultuurochtend.KAMPIOEN

22-04-2018
Onze meiden zijn handbalkampioen van Drenthe geworden. Zij leverden  zaterdag in Hoogeveen een topprestatie.. Dames: Van harte gefeliciteerd! Op naar Arnhem voor het landskampioenschap.