emailadres wachtwoord
emailadres wachtwoord
Onze School
Ouders
Leerlingen
Praktisch
Nieuws
Foto's Agenda

Voortgang vernieuwbouw

Start Schoolfruitweken

13-11-2018
Vanaf deze week (14 november 2018) hebben wij weer schoolfruit. Iedere woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen een stuk fruit voor de ochtendpauze. De schoolfruit actie duurt tot 20 april 2019. 

VOV-Run

29-10-2018
Voor meer info klik hier

Cultuurmenu

18-10-2018
Wij doen dit jaar weer mee aan het Cultuurmenu!
Het Cultuurmenu bestaat uit 12 tot 15 projecten die ontwikkeld zijn door vakdocenten en culturele instellingen op het gebied van theater, literatuur, muziek, beeldende kunst, dans, media en erfgoed. Tijdens deze projecten komen er vakdocenten in de klas, is er speciaal lesmateriaal voor de leerkracht beschikbaar en bezoeken leerlingen een culturele instelling en/of een voorstelling. De school kiest per jaar het thema of de discipline van de projecten voor de verschillende groepen. In Tynaarlo kiezen 18 basisscholen voor het Cultuurmenu! Leerling tijdens een project: “Ik wist niet dat je mocht praten in een museum, het   was vet leuk!” Cultuuronderwijs motiveert en stimuleert kinderen meer te leren over de wereld om hen heen. Ervaringsgericht leren is het uitgangspunt van de onderwijsprojecten in het cultuurmenu. Het curriculum van de scholen is daarbij de leidraad. Nieuwsgierig naar hoe de Cultuurmenu projecten er uit zien? Op www.ico-kunstencentrum.nl/het-cultuurmenu kun je delen van het lesmateriaal inzien. 
Op de Cultuurmenu poster in de klas staat binnenkort aangegeven welk project de leerlingen dit jaar gaan volgen.

Cultuur nieuws

18-10-2018
Mijn naam is Fenny Zandvoort en ik ben cultuurcoördinator van OBS De Vijverstee en OBS De Zeijerhoogte.
In 2016-2017 heb ik hiervoor een opleiding gevolgd.
De eindopdracht was : een beleidsplan schrijven  voor 4 schooljaren.

Mijn taken houden voor dit schooljaar o.a. het volgende in:

. het regelen van cultuurmenu; ik heb een stukje bijgevoegd waarin dit wordt uitgelegd.
. het regelen van culturele mobiliteit; dit houdt in dat de groepen 5 t/m 8 elk jaar een museum bezoeken. Komend schooljaar doet OBS Zeijerhoogte hier niet aan mee, maar zij gaan daarvoor in de plaats met de hele school naar het Rijksmuseum in Amsterdam.
. jaarplanning maken
. beleidsplan evalueren en aanpassen
. sprekers regelen voor gastlessen
. overleg met andere coördinatoren binnen Stichting Baasis  (netwerk cultuuronderwijs).
. overleg met ICO en K&C; zij verzorgen o.a. cultuurmenu en culturele mobiliteit voor de  scholen.
 Het ICO is een advies-, project- en netwerkorganisatie voor het onderwijs en de amateurkunst in de gemeenten Assen, Aa en Hunze, Noordenveld, Midden-Drenthe en Tynaarlo. K&C  staat voor expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur.
. meedenken in het netwerk cultuuronderwijs met de gemeente en het ICO.
. muziekonderwijs regelen.
. stukjes voor de website verzorgen; het eerste stukje gaat over cultuurmenu.
. Alles terugkoppelen naar het team.Afsluiting Kinderboekenweek

12-10-2018
Als afsluiting van de Kinderboekenweek hebben de kinderen uit de bovenbouw voorgelezen bij de jongere kinderen. De kleuters hadden zelf hun lievelingsboek gekozen. In groep 3 werden er eigen verhalen bedacht en geschreven, met hulp van groep 8. Het was erg gezellig en de kinderen konden elkaar goed helpen.

Nieuwe boeken van inkomsten oud papier!

08-10-2018
Nieuwe boeken dankzij het oud papier!
Op obs de Vijverstee wordt dagelijks extra aandacht aan het (plezier in het) lezen besteed omdat dit van onschatbare waarde is voor kinderen. Naast de uitgebreide boekencollectie is het natuurlijk helemaal fijn om tijdens de kinderboekenweek de kinderen nog eens extra te kunnen verrassen met splinternieuwe boeken!
Dit soort financiële uitspattingen kan de school zich veroorloven dankzij het ophalen van het oud papier. Eens per maand wordt door een vaste ploeg betrokken ouders op maandagavond het papier opgehaald in Vries. Deze inkomsten komen ten goede aan de school en worden voor diverse doeleinden gebruikt waarvoor de school geen vergoeding vanuit het Ministerie krijgt. Dit zijn dus de onmisbare extraatjes! Het geld wordt hoofdzakelijk aan de kinderen besteed, zoals de wekelijkse muzieklessen die worden gegeven dooreen ervaren vakdocent, feestelijke activiteiten, extra materialen, culturele en educatieve uitstapjes. Komend jaar zal een deel van het geld ook gebruikt worden voor de feestelijke opening van de school, waar kinderen op professionele wijze zullen worden begeleid om vervolgens een voorstelling voor de ouders en genodigden op te voeren.
De school wil dan ook benadrukken dat het ontzettend gewaardeerd wordt dat zoveel mensen de moeite nemen om het oud papier aan de straat te zetten! In principe gebeurt dit ophalen altijd op de eerste maandag van de maand, behalve als dit op de 1e schooldag of in een vakantie valt. De data voor dit schooljaar zijn: 5 november, 3 december, 7 januari, 4 februari, 4 maart, 1 april, 6 mei, 3 juni,en 2 september.

Fietsencontrole

04-10-2018
Beste ouder(s),verzorger(s) van de kinderen van de groepen 3 t/m 8,

Op vrijdag 12 oktober organiseert de VVT (Verkeers VeiligheidsTeam) de jaarlijkse fietscontrole.
Alle kinderen van de groepen 3 t/m 8 worden geacht om deze dag op de fiets te komen! Deze fietscontrole wordt ieder jaar uitgevoerd door de VVT. We willen namelijk dat zoveel mogelijk kinderen met zoveel mogelijk goed werkende fietsen op de weg zijn en ook goed te zien zijn. Vooral het nu
’s morgens steeds donkerder wordt en ook de middagen steeds vroeger donkerder worden.
 
De VVT controleert de fietsen dan ook op een aantal specifieke onderdelen, zoals goed werkende voor- en achterlicht, goed werkende remmen en duidelijk zichtbare reflectoren. Voorheen deden wij dit met een eerste fietscontrole en vervolgens met een hercontrole voor de fietsen die een onvoldoende scoorden volgens onze checklist. Dit jaar willen wij het iets anders doen…..
 
Bij deze tekst treft u een foto aan van een checklist zoals een goed werkende fiets er uit hoort te zien en te functioneren. Wij willen u,als ouders, met klem vragen om voor vrijdag 12 oktober,  samen met uw kind(eren) deze checklist van de fiets(en) van uw kind(eren) nauwkeurig door te nemen en reparaties/vervangingen te doen wanneer deze nodig zijn.
 
Op vrijdag 12 oktober zal de fietskeuring plaatsvinden door het VVT team. Het doel is natuurlijk dat alle fietsen van alle kinderen door deze keuring heen komen met een dikke duim. Doordat wij nu vooraf aan de keuring al de checklist aan u als ouders laten zien, hopen wij dat het grootste deel door de fietskeuring heen zal komen. Daarom hebben wij er ook voor gekozen om dit jaar geen herkeuring te doen.

Remwegdemonstratie voor groep 4 t/m 8

03-10-2018
De kinderen van groep 4 t/m 8 hebben woensdagmorgen gekeken naar een remweg demonstratie. Het Verkeersveiligheidsteam (VVT) van de Vijverstee heeft dit georganiseerd i.s.m. Veilig Verkeer Nederland.
De kinderen hebben gezien hoe lang het duurt voordat een auto stilstaat als deze met 30 of 50 kilometer per uur rijdt. Dat was af en toe best even schrikken.
Zie voor meer foto's het fotoalbum.

Uitleg over het nieuwe schoolplein

01-10-2018
Op dinsdagochtend 25 september kregen alle groepen een "rondleiding" over het nieuwe schoolplein. Tom,de vader van Joost en Thijs, vertelde erg enthousiast hoe mooi het allemaal gaat worden. Hij had de tekening met het ontwerp erop bij zich en wist veel te vertellen over de aanleg van het plein, het groen en de materialen. Aan het eind van de rondleiding voor de 3 jongste groepen kregen we zelfs een mooie kruiwagen van "donkergroen", compleet met bezems en harken cadeau! Daar gaan we natuurlijk veel gebruik van maken straks!    

Remwegdemonstratie

26-09-2018
Woensdag 3 oktober organiseert de OBS de Vijverstee van 10.00 uur tot 11.00 uur in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een spectaculaire remwegdemonstratie voor alle leerlingen van groep 5 tot en met groep 8. Voor meer informatie klik hier